Vintage in de Wereldwinkel
Uitgegeven op 05-10-2015 om 12:56  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De Wereldwinkel heeft sinds deze week een nieuwe collectie, de vintage collectie. Uit India, Jodhpur, worden producten ingevoerd die gemaakt zijn van gerecyclde materialen, o.a. scrapwood en oud ijzer.


De fairtrade vintage collectie uit India wordt zorgvuldig verzameld en bij elkaar gebracht in een kleine werkplaats in Jodhpur. In deze werkplaats worden de oude producten hersteld en gerepareerd op een zo authentiek mogelijke wijze. Daarna worden de producten schoongemaakt, gewaxt, gelabled en als laatste ingepakt voor verzending. Deze handelingen worden gedaan volgens fairtrade principes. De authentiek oude producten zijn allemaal tussen de 30-100 jaar oud en zijn en zijn allemaal unieke exemplaren.

Van deze materialen worden prachtige items gemaakt die vanaf vandaag in de etalage zijn te bewonderen. Te zien zijn leeslampen, kapstokken, spiegels, een kinderstoel, kleine tafel, een spiegel gemaakt van oude raamkozijnen, fotolijsten te veel om op te noemen. Daarnaast zijn er schalen, vazen en andere items die op een nieuwe toekomst wachten.

Alle producten zijn onder de fairtrade voorwaarden gemaakt en de ambachtslieden verdienen zo een eerlijk loon. Kijk voor verder informatie over fairtrade en de Wereldwinkel op www.wieringen.wereldwinkels.nl.
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Koningin Beatrix op Zeeverse vismarkt - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...