Lichtschip Texel in de lucht vanuit Den Oever
Uitgegeven op 05-08-2015 om 18:27  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - De leden van de Vereniging Radio Zend Amateurs (VRZA) afdeling Helderland zijn in het weekend van vrijdag 14 tot en met zondag 16 augustus actief vanaf het Lichtschip Texel welke dit jaar ligt afgemeerd in Den Oever. Ze doen mee aan het (ILLW) International Lighthouse Lightship Weekend 2015, waar dit jaar voor deelname al ruim 400 lichtschepen en vuurtorens zich voor hebben aangemeld.



Gedurende deze dagen zal het team van Helderland met radiozendapparatuur via digitale, morse en spraak contact proberen te leggen met zoveel mogelijk lichtschepen en vuurtorens over de hele wereld. Iedere radioverbinding zal schriftelijk worden bevestigd met een QSL kaart, welke dit jaar aangeeft dat het Lichtschip dus vanuit Den Oever een radio verbinding heeft gemaakt. Zie ook illw.net.
Omdat het Lichtschip Texel een museum status heeft, is het voor de reguliere radiozendamateur wereldwijd ook heel leuk om in radiocontact te komen met dit in de jaren 50 in Den Helder gebouwde Lichtschip.

Belangstellenden zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen in de radiohut aan boord van het Lichtschip Texel, het schip ligt afgemeerd in de haven van Den Oever.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop VW Up 1.0 BMT take up
€ 11.250,-

Te koop VW Golf 2.0 TSI GTI Performance bj.2014
€ 15.250,-

Algemeen nieuws: