Maedilon-VZV geeft Dalfsen één helft goed partij
Uitgegeven op 05-03-2015 om 10:25  |  link  |  bewaar  |  print

T VELD - Het eerst damesteam van Maedilon/VZV heeft Dalfsen voor de rust uitstekend partij gegeven, VZV wist de achterstand te beperken tot 5 doelpunten waardoor er een zeer verdienstelijk stand van 15-20 op het scorebord stond aangegeven.

VZV opende al na 30 sec. de score waarna een schot van Britt Stegers onhoudbaar afketste op de paal en Dalfsen de stand weer in evenwicht kon brengen.

'Volle bak' in de sporthal.

VZV had het in de begin fase behoorlijk moeilijk na 5 min. wedstrijd was de stand al 5-1 in het voordeel van de ploeg van coach Peter Portengen.

Linsey Perre scoorde met een schitterende Lob maar de eerder ook voor VZV uitkomende Ester Schop bracht het verschil weer op vier.

Lisanne Kolken en Kim Jimmink brachten VZV weer terug in de wedstrijd maar Dalfsen wist na nog een doelpunt van Joyce Hillen VZV de marge op 5 doelpunten te brengen uit onder meer een strafworp die in eerst instantie nog uitstekend gepareerd wed door Monique de Wit 5-10, reden voor coach Betty Plasmeyer om haar eerst Time Out te gebruiken.

Deze onderbreking deed VZV goed, Britt Stegers, Joyce Hillen en Lotte Houtenbos verkleinden de achterstand weer tot twee.

Dalfsen schakelde een tandje bij en niet veel later was de achterstand weer 5, gevolgd door een zuiver break van Amber Zomerdijk op Lotte Houtenbos 9-13.

Kim Jimmink, Joyce Hillen strafworp, Albertine Abube en Ellen Bakker zorgden voor 13-16 waarna Joyce Hillen een toegekende strafworp niet wist te verzilveren.

Dymphie Keesom en Kim Jimmink, en zorgden voor de ruststand van 15-20 nadat Elles Bakker in de laatste seconden de paal nog wist te raken.

De tweede helft zou het echter anders verlopen, het team van Betty Plasmeyer had in de eerste helft alles uit de kast gehaald om in het spoor van Landskampioen en bekerwinnaar Sercodak Dalfsen te blijven.

Het had behoorlijk wat energie gekost en Maedilon/VZV kon de Overijsselse ploeg nu niet meer bij benen de tegenstander liep in 7 min. uit naar 15-27 waarna Lisanne Kolken voor het eerst na rust een doelpunt voor VZV liet aantekenen.

De ploeg van Henk Portengen had er zin in en het massaal toegestroomde publiek in de volgepakte Sporthal ‘t Zijveld genoten van het weergaloze spel wat Dalfsen vooral in de tweede helft de toeschouwers voorschotelden.

Het ietwat moegestreden VZV wat in het eerste bedrijf nog behoorlijk bij kon blijven moest Dalfsen na de thee 26 treffers toestaan terwijl het zelf maar zes keer het net wist te vinden.

Zodat er toch nog een ruim verlies te noteren viel voor de riante koploper in de tweede divisie die nog twee overwinningen moet behalen voordat de kampioensvlag eindelijk weer eens te voorschijn gehaald kan worden.

Het is dus nog een kwestie van tijd voordat het team van de succesvolle trainer/coach op de platte kar voorafgegaan door de fanfare Samen Voorwaats door de dorpen zal trekken.

Alle speelsters wisten in deze wedstrijd te scoren een puike prestatie tegen een ploeg die met kop en schouders boven de handbaltop van de Eredivisie uitsteekt.

Zaterdag Speelt Maedilon/VZV wederom thuis tegen VOC, in Sporthal ‘t Zijveld aanvang 20.30 uur.
12-05-2024 Tennisvereniging Hippo organiseert voor de 40e keer het Kokkerstoernooi
12-05-2024 Primeur in Hippo: robot rijdt het veld op