Maedilon-VZV stunt in de regiobekerfinale tegen DSS
Uitgegeven op 14-01-2015 om 11:12  |  link  |  bewaar  |  print

T VELD - Maedilon/VZV won verdiend van de club uit Heemskerk. Zij spelen in de eredivisie, maar met weinig resultaat. Zij staan stijf onderaan. Maar Maedilon/VZV acteert twee klasse lager. Je zou dus zeggen dat DSS favoriet was. Maar in de wedstrijd leek het wel andersom. Maedilon/VZV won verdiend met 21-30.De meiden hadden er zin in en waren totaal niet onder de indruk, dat er een veel hoger ingeschatte tegenstander tegenover hun stond. Zij waren er van overtuigd, dat ze een kans hadden. Coach Betty Plasmeijer had in de kleedkamer erop gewezen, dat DSS fysiek speelt en dat het middenblok moeilijk te passeren was. Ook dat onze cirkelspeelster het zwaar zou hebben. Een snel baltempo moest DSS uit elkaar doen spelen. En dat gebeurde dan ook.
Door de blessures van twee hoekspeelsters, Lotte Houtenbos en Elles Bakker, stond nu Albertine Abube op de rechterhoek en Kim Jimmink op de linkerhoek. Na 1-1 liep Maedilon/VZV uit naar 1-4. DSS kon nog aanklampen tot 6-7, maar toen was het gebeurd met ze. De VZV babes liepen uit naar 7-11, 9-14 onder toeziend oog van de veel meegereisde supporters. Er waren meer van VZV dan van DSS! De rust werd bereikt bij 9-14.
Tijdens de rust benadrukte Betty dat het tempo goed was, dat ze druk moesten houden. Na de pauze bleef het goed gaan. Maedilon/VZV was de betere ploeg en dat bleef het. En als en eens een gat viel in de verdediging dan stonden de twee keepsters, Amber Zomerdijk en Monique de Wit er altijd nog. Beide keepten een puike wedstrijd.
Een ander groot verschil was de beleving van de meiden. Maedilon/VZV straalde plezier uit en de wil om te winnen. En dat ontbrak bij de tegenstander.
DSS kon niet dichterbij komen. Het verschil werd langzaam steeds groter.
In de slotseconde scoorde Joyce Hillen de laatste goal en werd het liefst 21-30.
Maedilon/VZV had gewonnen omdat de verdediging erg goed stond en er met veel snelheid in de aanval gespeeld werd.
Op naar de volgende eredivisietegenstander. Het zal dan een thuiswedstrijd worden. In ieder geval geeft deze overwinning veel vertrouwen voor het verdere verloop van de competitie.

Doelpunten: Britt Stegers 7, Linsey Perre 5, Joyce Hillen 4, Lisanne Kolken 4, Albertine Abube 3, Maud kruijer 3, Djazzmin Trabelsi 2, Kim Jimmink 2.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Havengebouw De Haukes plu postboot - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...