Wiron verliest eerste wedstrijd in klasse 4A
Uitgegeven op 07-09-2014 om 16:49  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Wiron verloor haar debuutwedstrijd in de 4e klasse A in de allerlaatste seconden van de wedstrijd van SRC, 2 - 3. De overwinning van de bezoekers uit Schagen was verdiend, maar Wiron treurde dat het ene puntje zo ver in blessuretijd nog verloren ging.

Wiron schiep zich weliswaar in de eerste minuut al een kans. Daarna nam SRC het initiatief en was gedurende de hele wedstrijd de bovenliggende partij. De bezoekers waren sneller en wonnen de meeste persoonlijke duels. In het eerste half uur ontstond via de vleugels een handvol doelrijpe kansen, waarvan er echter niet een werd afgemaakt. Wiron probeerde van tijd tot tijd te counteren. Na een half uur was Stefan Veldhuis op aangeven van zijn broer Dennis dicht bij de openingstreffer. Zijn inzet werd gekeerd door de kruising. Vijf minuten later had SRC eindelijk succes. De bal werd vanaf de vleugel over de grond hard voor doel gespeeld. Doelman Dennis Veldhuis kon er net niet bij en Remco Schop had toen weinig moeite om te scoren, 0 - 1. Een minuut of vijf voor het einde van de eerste helft was Wiron dicht bij de gelijkmaker, opnieuw uit een counter. Stefan Veldhuis zag zijn inzet in de rechter hoek met moeite gekeerd door de SRC-doelman.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld als de eerste. Dankzij keeper Dennis Veldhuis, die na een wat aarzelend begin groeide in de wedstrijd, bleef het verschil een doelpunt. Veldhuis stopte in de eerste tien minuten drie keer op soms miraculeuze wijze een vrijwel zeker doelpunt, waarvan een keer met zijn vuisten. Halverwege de tweede helft voetbalde Wiron wat vaker op de helft van de tegenstander. Dennis de Visser was in de 70e minuut dicht bij de gelijkmaker, maar zag zijn schot vis de keeper door de paal gekeerd. Een minuut later kwam Wiron toch langszij. Stefan Veldhuis kreeg de bal aangespeeld en krulde de bal vanuit een moeilijke hoek in de kruising, 1 - 1. Tien minuten later kwam SRC opnieuw op voorsprong. Bas Talens was de verdedigers en de doelman te slim af en tekende 1 - 2 aan. SRC kreeg nog een aantal kansen. Een bal werd vlak voor een leeg doel over geschoten en een volgend schot spatte op de lat uiteen. Wiron kwam opnieuw op gelijke hoogte na een duidelijke handsbal van een SRC-verdediger in het strafschopgebied. Stefan Veldhuis tekende vanaf de penaltystip de gelijkmaker aan, 2 - 2. Wiron leek op weg naar een gelijk spel, maar in de allerlaatste seconden maakte Mark drijver een einde aan deze droom en zette 2 - 3 op het scorebord. Een domper voor de thuisclub, maar gezien het verschil in klasse was de overwinning van SRC terecht.

Met dank aan Reijer Zwart voor de foto's)