KNRM Den Oever twee keer in actie
Uitgegeven op 29-05-2014 om 14:52  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Het KNRM-station Den Oever werd woensdag om 14.11 uur gealarmeerd voor een vaartuig met stuurproblemen op het IJsselmeer. Het zou gaan om een wit zeiljacht, genaamd Bootema. Het lag, met het grootzeil nog op, voor de kust van de Wieringermeer, nabij de haven van Oude Zeug.

De wind was uit oostelijke richting met een kracht van 5 beaufort; ondanks de regen was het zicht redelijk te noemen. Al voordat de KNRM met de Johanna Margareta ter plaatse was, had zich daar ook de Odin, een vaartuig van een lokale hulpverlener, gemeld en een bemanningslid overgezet op het jacht, dat de naam Bootema droeg.
Er werd een sleepverbinding gemaakt en de KNRM heeft de Bootema de haven van Oude Zeug binnen gesleept. Daar was het water wat kalmer en werd het zeiljacht langszij genomen, om te worden afgemeerd. De bemanning zou de technische problemen zelf aanpakken.Op de ochtend van Hemelvaartsdag gingen de piepers even voor negenen opnieuw bij de KNRM Den Oever. Op de Waddenzee, ter hoogte van de boei VG12, bleek van het vaartuig Solution, een zeven meter lang zeiljacht met twee opvarenden, een mast te zijn gebroken.
De Solution was, bij aankomst van de Johanna Margareta, op eigen kracht onderweg naar de haven van Den Oever. De bemanning had de mast en alle toebehoren zelf aan dek genomen en haar weg met motorvoorstuwing vervolgd. Het zeiljacht Matrix was broedergetrouw blijven wachten tot de KNRM ter plaatse was. De Johanna Margareta vergezelde de Solution tot de schutsluis en meldde zich vervolgens af bij het Kustwachtcentrum.

Dit waren de vierde en de vijfde actie van de KNRM Den Oever in 2014.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Wieringer historie:
Succes 2, jaren 60 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...