Marcel de Koning winnaar NeCap-Schelphorst competitie
Uitgegeven op 26-05-2014 om 22:09  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Afgelopen zaterdag werd de tiende en tevens laatste rit van de NeCap-Schelphorst competitie verreden. De competitie, die voor velen geldt als voorbereiding op de aankomende Rabo Meertour, was dit jaar een goed bezochte editie. Voorafgaand aan de laatste avondwedstrijd was de winnaar van het klassement al bekend. Marcel de Koning, die als enige van de deelnemers alle wedstrijden aanwezig was, kon middels het puntensysteem niet meer ingehaald worden. Een zeer knappe prestatie waar hij trots op mag zijn.

Om de ereplaatsen kon zaterdagavond nog gestreden worden. De eerste vijf renners in het eindklassement krijgen immers een mooie trofee uitgereikt.

De laatste wedstrijd bestond uit 50 ronden en met een opkomst van zon 40 wielrenners bleef het peloton lang bij elkaar. Na een snelle openingsfase zakte het tempo wat in. Ton Slippens uit Schagen en Raymond Bakker reden een groot aantal ronden met zijn tween op kop, maar werden uiteindelijk bijgehaald. Het peloton viel vlak voor het einde uit elkaar en een groep van ongeveer 15 man zou strijden om de laatste overwinning van de competitie. Het was wederom Ton Slippens die de aanval plaatste en dit keer met succes. Hij bleef de sprintende groep voor en kon voortijdig zijn zegegebaar maken. Marcel de Koning besloot zijn succesvolle reeks met een top 10 klassering en is de zeer verdiende winnaar van de NeCap-Schelphorst competitie.


De top van het eindklassement, v.l.n.r. Bas van der Kamp (2), Marcel de Koning (1), Mike Tesselaar (3) en Jermo Agema (5); Jorrit Lind (4) was niet aanwezig

De uitslag van de tiende rit uit de NeCap-Schelphorst competitie:
1. Ton Slippens           6. Jermo Agema
2. Martijn Lust 7. Mike Tesselaar
3. Michel Henrix 8. Bas van der Kamp
4. Vincent Spierings 9. Jeroen Lute
5. Marcel de Koning 10. Marvin Bruul
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Roetveeg Pieten tijdens intocht Sinterklaas in Den Oever
Ja, het is een trend, dus waarom hier niet.
Nee, tradities dienen bewaard te blijven, daar hoort Zwarte Piet bij.
Maakt mij niet uit, zolang de kinderen het maar prima vinden.
  
Occasions
Te koop Renault Clio 0.9 TCe Expression
€ 9.450,-

Te koop VW Scirocco 1.4 TSI Highline Plus
€ 9.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Reclame maken in vroeger jaren - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...