Wieringer Avondvierdaagse
Uitgegeven op 14-05-2014 om 14:58  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - De 52e editie van de Wieringer Avondvierdaagse gaat op maandag 2 juni van start. Vier avonden wandelen jong en oud over Wieringen. Individuele wandelaars, in school- en verenigingsverband maar ook bewoners van het zorgcentrum Noorderlicht en groepen die het gewoon gezellig vinden om met elkaar de wandelen, zullen van de partij zijn.Een prachtige mengeling aan deelnemers die het evenement opnieuw tot een succes zullen gaan maken. Voor de best en origineelst geklede groep zijn, ook dit jaar prijzen beschikbaar gesteld. De afstanden die gelopen kunnen worden zijn: 2 ˝ , 5 en 10 kilometer en er kan zowel individueel als in groepsverband worden meegedaan.

Soroptimistclub Wieringerland organiseert, met ondersteuning van de Wieringer Zakenclubs, de Wieringer editie van de Avondvierdaagse. De club steunt dit jaar met de opbrengst de kinderspeelhoek in de vernieuwde kantine van v.v. Succes en h.v. Tonegido en Syrische kinderen in Turkse vluchtelingenkampen. Soroptimistclub Wieringerland bestaat uit een groep enthousiaste vrouwen die zich inzetten voor de positie verbetering van vrouwen en kinderen en organiseren als fundraising diverse evenementen als Tuinronde (15 juni) en de Wandelvierdaagse. Daarnaast steken de vrouwen de handen uit de mouwen voor onder andere Stichting Present en het onderhoud van het Wieringer deel van het Waddenwandelpad.
Vele regionale verenigingen, stichtingen en organisaties hebben de weg voor een financiële bijdrage, naar de Soroptimisten al gevonden. Naast de regionale doelen is er ook aandacht voor mondiale kwesties waar vrouwen en kinderen in een benauwde situatie terecht zijn gekomen. Soroptimisten blijven niet aan de zijlijn staan en zoeken samenwerking waar nodig. Zo heeft de club Wieringerland besloten om, in samen werking met Unicef, de Syrische vluchtelingen in Turkije voor drie jaar te ondersteunen. Unicef heeft voor het Soroptimisme in Nederland speciale projecten beschikbaar gesteld, als mobiele scholen en school benodigdheden tweeduizend kinderen.

De Avondvierdaagse start op maandag 2 juni bij het Sportcomplex aan de Belterlaan. Op donderdag 5 juni zullen de wandelaars worden binnen gehaald onder begeleiding van muziekkorps Kunstzin uit Julianadorp en de Wieringer Blaaskapel. De voorinschrijfavond is op maandag 26 mei van 19.00-19.30 in de kantine van v.v. Succes en h.v. Tonegido, Belterlaan te Hippolytushoef, kosten € 6,-. Inschrijven op de eerste avond, 2 juni, kan ook, dan zijn de kosten € 6,50. De starttijden zijn als volgt: maandag tot en met woensdag tussen 18.00-18.30 uur voor alle lopers. Op donderdag geldt het volgende schema: 10 km vertrek 17.15 uur, 5 km om 17.45 uur en de lopers van de 2,5 km verzamelen om 19.15 uur aan de Kon. Wilhelminalaan te Hippolytushoef.

Vragen vooraf kunnen gesteld worden via avondvierdaagse.wieringen@live.nl.
De routes worden geplaatst in de Wieringer Courant en op www.wieringernieuws.nl.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Te koop Heinkel Motor, zeer mooi
€ 2.750,-

Te koop Nissan Juke 1.6 Acenta
€ 9.450,-

Wieringer historie:
Den Oever Hofstraat - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...