Afsluitdijk (A7) vrijdagmiddag dicht uit protest UPDATE
Uitgegeven op 11-04-2014 om 12:39  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Actievoerders willen vanmiddag 11 april het verkeer op de Afsluitdijk (A7) in beide richtingen stilzetten. Ze protesteren tegen de aanleg van een windmolenpark in het IJsselmeer. De planning is om het verkeer tussen 15:00 uur en 16:00 uur te blokkeren door de bruggen niet meer dicht te laten gaan.

Als de bruggen bij de Lorentzsluizen (Friese kant van de Afsluitdijk) om 15:00 uur geopend worden voorkomt een groot schip dat deze weer dicht kunnen. Ondertussen delen actievoerders en sympathisanten dan flyers uit aan de wachtende automobilisten.

Het protest wordt georganiseerd door de stichting Don Quichot, die is opgericht tegen de plannen van het windmolenpark, en wordt gesteund door de gemeente Sudwest-Fryslan. Zij menen dat er geen draagvlak is voor windmolens in zee. Zo zou er sprake zijn van horizonvervuiling, verdwijnen er visgronden en belemmert het park de werkzaamheden van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM).

Update 12:17 uur
Omroep Fryslan meldt op haar website dat het schip dat de bruggen zou blokkeren niet stil mag leggen, maar slechts een zogenaamde 'langzaamaan-actie' mag uitvoeren. Doen de actievoerder dat toch, dan zal de burgemeester van de gemeente Zuidwest Friesland ingrijpen.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop VW Golf 2.0 TSI GTI Performance bj.2014
€ 15.250,-

Toyota Corolla Cross 2.0 High Power Hybrid Team D full options
€ 45.250,-

Algemeen nieuws: