Perfect weer bij derde rit NeCap-Schelphorst competitie
Uitgegeven op 30-03-2014 om 22:41  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - De derde rit uit de NeCap-Schelphorst competitie werd afgelopen zaterdagavond verreden onder perfecte weersomstandigheden. Ondanks de afwezigheid van verschillende teams die op trainingskamp waren, was er toch een deelnemersveld van bijna 80 man. Bij de afwezigen bevond zich klassementsleider Brian Burggraaf, waardoor Robbert-Jan Mol , de winnaar van vorige week, de leiderstrui mocht aantrekken.

Het goed vertegenwoordigde Parkhotel Valkenburg Continental Team maakte vanaf de start de koers hard. De snelheid lag soms zo hoog dat sommige renners het peloton al snel moesten laten gaan. Al snel maakte een kopgroep van 11 man zich los met daarbij onder andere vier man uit de top van het klassement; Robbert-Jan Mol, Bas van der Kamp, Jorrit Lind en Marcel de Koning. De voorsprong liep snel uit naar 20 seconden en het peloton kreeg het gat niet gedicht. Op enkele ronden voor het einde regende het demarrages in de kopgroep waardoor niet iedereen meer bij krachten was om mee te sprinten voor de overwinning.



Het was uiteindelijk Joris de Boer uit ’t Veld die namens Parkhotel Valkenburg de sterkste bleek en een sterke sprint won. Het peloton finishte op 30 seconden van de winnaar. Robbert-Jan Mol behaalde knap een tweede plaats waardoor hij Burggraaf voorbij steekt in het klassement.

De top 10:
1. Joris de Boer
2. Robbert-Jan Mol
3. Jorrit Lind
4. Jeroen Kaldenbach
5. Bas van der Kamp
6. Marcel de Koning
7. Silvan Buis
8. Rick van Breda
9. Joris Blokker
10. Rick Smit
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2013 3 drs
€ 5.250,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Style Bi-Tone
€ 21.495,-

Algemeen nieuws: