Wieringermeer komt tot een vergelijk in 'asbestzaak'
Uitgegeven op 20-09-2004 om 08:23  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERMEER - De gemeente Wieringermeer heeft ten onrechte gedreigd met bestuursdwang indien R. Kempen uit Slootdorp niet snel een stapel asbestplaten van zijn erf zou verwijderen. Dit heeft de rechtbank in Alkmaar bepaald, in reactie op het verzoek om een voorlopige voorziening door Kempen. De gemeente is op basis van deze uitspraak tot een vergelijk met de Slootdorper gekomen.

Het is de tweede keer in korte tijd dat de gemeente Wieringermeer in zijn beleidsuitvoering door de voorzieningenrechter wordt teruggefloten. Onlangs deed tuincentra Meliora in Middenmeer ook met succes een beroep op de Alkmaarse rechtbank, waar het ging om het opstarten van een vrijstellingsprocedure leidend tot afgifte van een bouwvergunning voor de opslag en verkoop van vuurwerk.

In dit geval gaat het om in totaal circa vijfduizend kilogram aan asbestplaten die zijn vrijgekomen bij de sloop van een dak van een schuur bij de woonboerderij van de Slootdorper aan de Westerterpweg. In mei dit jaar constateerde de gemeentelijke dienst bouw en woningtoezicht dat dit zonder vergunning was gebeurd en dat de asbestplaten bovendien op het erf lagen. Daarop volgden twee brieven aan Kempen waarin hij gesommeerd werd de asbestplaten te verpakken en af te voeren naar een stortplaats. Zo niet, zou de gemeente bestuursdwang toepassen.
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Occasions
Toyota Verso 1.8 VVTi Dynamic
€ 7.445,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Dynamic
€ 13.345,-

Algemeen nieuws: