Tonegido dames winnen uit bij Vrone
Uitgegeven op 10-11-2013 om 20:15  |  link  |  bewaar  |  print

SINT - PANCRAS - Na twee gemakkelijk gewonnen wedstrijden ging Flip Liebe ervan uit dat deze wedstrijd tegen Vrone de eerste krachtmeting in de competitie ging worden. Slechts met 1 wissel trad Tonegido aan, maar won niettemin de wedstrijd overtuigend: 11-18.

De start was goed van Tonegidozijde en ze namen een 0-3 voorsprong. Echter na meerdere persoonlijke fouten lieten de dames van Tonegido Vrone weer terug komen en zag Flip Liebe Vrone een voorsprong nemen 4-3. Na 4-4 en 5-5 werd er bij een tactische omzetting bij Tonegido gedaan. Resultaat was dat het met de na drie jaar aan het hoofd teruggekeerde keepster Melanie de Bie beter ging verdedigen. Aanvallend ging met meer beweging spelen om de 5-1 verdediging van Vrone te ontregelen. Dit leverde gelijk aanvallend rendement op en Tonegido scoorde nog 3 x voor de rust. Ruststand 5-8.

Na de rust begon Chantal de Jongh als keepster. Het was geen gelukkig begin, omdat de dames van Tonegido gelijk 2 kansen misten. Vrone maakte hier gretig gebruik van door 2 break-outs te benutten. Tonegido herstelde zich echter direct en ook Chantal keepte uitstekend tot zij toch weer last kreeg van haar oude blessure en weer gewisseld moest worden voor Melanie. Na de 7-8 schakelde Tonegido over naar een hoger tempo en liep uit tot 7-13 met goede snelle aanvallen.
Voor Tonegido werd het de laaste 10 minuten toch lastig, omdat Myrthe Kuut ook met een rugblessure de wedstrijd moest verlaten. Zonder wissels in de laatste 10 minuten speelde Tonegido echter tactisch en rustig de wedstrijd uit. De dames wisten ook nog 5 keer het net van Vrone te vinden, waar Vrone nog 4 keer het net van Tonegido liet bollen. Eindstand 11-18 voor Tonegido.

Doelpunten: Mandy Kaan 4x, Brenda Schrier 4x, Vera Stobbelaar 3x, Ilse de Krijger 3x, Desiree Wagenaar 2x, Marissa Slaghekke 1x, Myrthe Kuut 1x
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
(advertentie)
Occasions
Hyundai I10 1.1 5drs
€ 3.745,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Wieringer historie:
Nettenboeten - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...