West Wad Race
Uitgegeven op 11-09-2013 om 09:34  |  link  |  bewaar  |  print

DE HAUKES - In 2012 moest de West Wad race vanwege te harde wind worden afgelast, maar op zaterdag 28 september gaan de organiserende verenigingen Koninklijke Marine Jacht Club en de Watersport vereniging Amstelmeer opnieuw proberen om de zeilers de West Wad Race te laten zeilen. In deze zeilwedstrijd moeten de deelnemers na hun start om 09.00 uur in 8 uur tijd zoveel mogelijk mijlen afleggen.

De organisatie stelt de deelnemers een zogenaamde rakken lijst ter beschikking waaruit men zelf een keuze qua volgorde kan maken. Aan de hand van stroom en wind richting kan men een tactiek uitzetten die moet leiden naar het hoogste aantal gezeilde mijlen. Dat zal blijken als de formulieren zijn ingeleverd na de finish om 17.00 uur. De deelnemer die voor 16.00 uur of na 18.00 uur over de finish komt wordt gediskwalificeerd. Een jacht dat na 17.00 uur de wedstrijd beŽindigd krijgt een straf in mijlen, terwijl een jacht dat voor deze tijd arriveert wellicht minder mijlen aflegt dan mogelijk was.Kortom een wedstrijd die de zeilers de gelegenheid bied hun boot nog een keer uit te laten voor het winteronderhoud begint en van hun vaardigheid op het gebied stroomzeilen en tactiek te laten blijken.

De prijsuitreiking is zo spoedig mogelijk na 18.00 uur in de kantine van de Kon. Marine Jacht Club.

Wedstrijdbepalingen zijn te downloaden via de site van de KMJC www.kmjc.eu in de pagina wedstrijdkalender.
Inschrijfgeld is vastgesteld op 12,50 euro per deelnemend jacht.
Inschrijving is mogelijk via e-mail tljsouren@quicknet.nl met vermelding van de
- naam van de schipper
- adres en telefoonnummer
- Scheepsnaam
- type jacht
- SW factor ( conform de lijst uitgegeven voor 2013)
- Storting van het inschrijfgeld op rekening 3705304 t.n.v. T.L.J.Souren

Indien op zaterdag 28 september de windkracht meer dan 6 Beaufort is, wordt de wedstrijd uitgesteld tot zondag 29 september.

De inschrijving sluit op Zondag 22 sept. ten 18.00 uur en wordt aan de hand van het aantal inschrijvingen bepaald of het evenement door gaat. Dit is gesteld op minimaal 10 deelnemers.
Voor inschrijvingen na deze datum wordt het inschrijfgeld 25 euro. Indien het evenement niet doorgaat vanwege weersomstandigheden of te weinig deelnemers wordt het inschrijfgeld minus gemaakte kosten teruggestort.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop Fiat panda bouwjaar 2013, lage km stand
€ ,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kijkje in de nieuwe polder - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...