Nieuws van het Projectkoor Hollands Kroon
Uitgegeven op 08-09-2013 om 15:03  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Het Projectkoor Hollands Kroon van zanger/dirigent Arwin Kluft begint vorm en inhoud te krijgen. Op de informatieavond van vrijdagavond 6 september in de knusse Nederlands Gereformeerde kerk aan de Meeuwstraat in Wieringerwerf werden de ruim tachtig belangstellenden uitgebreid geinformeerd over het project waar het allemaal om draait: het meesterwerk ‘’The Promise of Christmas’’ van de Amerikaanse componist Dan Burgess.

Arwin Kluft greep die avond meteen de gelegenheid aan om het zangtalent van de aanwezigen te testen. Begeleid door pianist Gert-Jan Weel zorgde het koor al voor een paar prachtige muzikale momenten. Of zoals een toehoorder het zei: ‘’Nu al kippenvelmomenten, dat wordt helemaal geweldig straks!’’ Het Projectkoor Hollands Kroon zal begeleid worden door een vijftienkoppig orkest. Een van de kenmerken van ‘’The Promise of Christmas’’ is een grote afwisseling van melodieën en ritmes, daarbij ondersteunt door een aantal vertellingen. De vertelster is Paulien Deijkers.



Een doelstelling van het project is om vocalisten uit heel Hollands Kroon bij elkaar te brengen. Dat is in ieder geval gelukt. De zangers en zangeressen komen uit alle windstreken van onze gemeente. Ook zijn de lokaties voor de optredens reeds vastgelegd:
14 december: Ontmoetingskerk, Middenmeer. Aanvang 20.00 uur
15 december: Samenvaartkerk, Anna Paulowna. Aanvang 14.30 uur
21 december: Kloosterkerk, Nieuwe Niedorp. Aanvang 20.00 uur

De belangstelling is overweldigend waardoor het koor zeker een prachtige balans zal krijgen , maar om de verhoudingen echt op peil te krijgen, zoekt de organisatie nog bassen. Contact hierover kan via info@projectkoorhollandskroon.nl (ook voor algemene informatie). Zie ook www.projectkoorhollandskroon.nl
Niet voor publicatie/noot voor de redactie:
Vertegenwoordigers van de media zijn van harte welkom bij onze uitvoeringen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frank Maartense, PR Projectkoor Hollands Kroon
Tel. 0223-694763 / mobiel 06-20324481
E-mail : info@projectkoorhollandskroon.nl

(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2013 3 drs
€ 5.250,-

Te koop VW Up 1.0 BMT take up
€ 11.250,-

Algemeen nieuws: