Wieringers in het buitenland
Uitgegeven op 07-09-2013 om 10:55  |  link  |  bewaar  |  print

ENGELAND - Hoe vaak maak je dit nou mee zo? Op een project van DONG Energy in Grimsby, UK niet één of twee, maar maar liefst drie Wieringers gevonden. En nog voor drie verschillende bedrijven ook...


V.L.N.R: Erik Bakker voor DEEP als surveyor, Edwin Crommentuijn voor EC Labour Supply als graafmachine machinist en Mark Boersen voor Stemat als stuurman op de multicat

Op dit project moet voor DONG een zogeheten “pipelanding” gerealiseerd worden. Om het een beetje te verduidelijken, er wordt vanaf 200m de wal een boring gedaan, over een lengte van 1000m, die dus 800m het water op uit komt. Daar liggen wij dus met ons ponton met daarop de graafmachine. Op dat 800m punt moet met de graafmachine een put gemaakt worden in de vorm van een rechthoekige kom waar de boorkop in uit zal komen, om gekoppeld te worden aan een ruim 1000m lange kunstoffen pijp die later met de boorkop mee terug getrokken zal worden richting de wal.
Alleen voor dat dat allemaal kan gebeuren zal deze put wel eerst door de surveyor gepeild moeten worden met de peilboot en daarna door de klant goedgekeurd moeten worden.
En dan is er natuurlijk nog de multicat die de 6 ankers voor het ponton heeft geplaatst en op site nog allerhande hand en spandiensten uitvoert zoals het helpen met de pijp doorvoeren over het ponton en lichte hijswerkzaamheden.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Daihatshu Cuore 5drs
€ 4.245,-

Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 9.750,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Mook en Bakker doe het zelf winkel, Hobbyspeciaalzaak - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...