Tonegido dames winnen van HCV
Uitgegeven op 02-09-2013 om 12:47  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - In deze eerste veldwedstrijd traden de dames aan met een zeer jong team, met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar. Door het stoppen van 2 dames en een zwagerschap en 2 dames nog op vakantie moest Flip Liebe een beroep op 2 dames uit het 2E team.

Het 2e team bestaat dit seizoen uit talentvolle jonge speelsters aangevuld met enkele ervaren speelsters.
Tonegido begon deze wedstrijd met de basis van verleden jaar, en tot 2-3 voor HVC begon het bij Tonegido beter te lopen, er werd snel gespeeld en met goede afstandsschoten werd er een voorsprong van 7-3 genomen. Met nog 10 minuten te spelen kwam Tonegido nog op een 8-3 voorsprong.
Helaas begon toen de onervarenheid mee te spelen en werd er in deze periode te gehaast en te snel geschoten en veel balverlies gaf HCV de kans om nog voor de rust terug te komen tot 8-7.
Na de rust was het HVC die als eerste een doelpunt maakte 8-8, Tonegido voerde aanvallend druk op en ook ging de break beter lopen en liep Tonegido uit naar 15-11. Helaas brak er weer een periode van onzorgvuldigheid aan en kon HCV in de score bij blijven. HCV het het vermogen niet om dichter bij te komen omdat het conditioneel goed zat bij Tonegido.
Mede hierdoor won Tonegido verdiend met 19-14

Score Sanne Slaghekke 7x, Ilse de Krijger 5x , Karin van Hoesel 2x, Marissa Slaghekke 2x, Mandy Kaan 2x, Brenda Schrier 1x.