Zomerconcert the International Holland Music Sessions
Uitgegeven op 09-08-2013 om 16:12  |  link  |  bewaar  |  print

OOSTERLAND - De Michaëlkerk biedt op zondag 18 augustus talenten een podium in het kader van the International Holland Music Sessions. Tijdens het vierde concert uit de serie - om 11:00 uur - wordt vóór de pauze gemusiceerd door violiste Csilla Kovács en pianist Gergely Kovács (neef en nicht, beiden uit Hongarije). Na de pauze bespeelt de Israelische pianist Yishai Rubin de concertvleugel.

Csilla en Gergely Kovács vertolken samen de driedelige Sonate nr. 1 in D, opus 12 van Ludwig van Beethoven en van Robert Schumann de Sonate nr. 1 in a, opus 105.
Na de pauze - waarin koffie, thee en wijn verkrijgbaar zijn - bespeelt Yishai Rubin de concertvleugel in de Prelude en Fuga in F, BWV 880 van Johann Sebastian Bach; de vierdelige Sonate nr. 15 in D, opus 28 van Ludwig van Beethoven en de gloedvolle Légende nr. 1 van de Hongaarse componist Franz Liszt, die in dit werk geďnspireerd werd door het feit dat de heilige Franciscus van Assisi met de dieren kon communiceren.

Toegangskaarten voor het concert in de Michaëlskerk: normaal € 16.00; begunstiger € 13.00 en CJP/jongeren € 8.00. De kerk is om 10.30 uur geopend.
Parkeren kan aan de Keizerspoeldijk op 150 meter van de kerk; in de dorpskom geldt een parkeerverbod.


Yishai Rubin (links) en Csilla en Gergely Kovács

De Hongaarse violiste Csilla Kovács (1993) begon op 7-jarige leeftijd met viool spelen. Haar eerste lessen volgde zij aan de Béla Bartók School of Music in Békescaba bij Kornélia Hrabovszkiné Nagy en Annamária Jakab. Hier ontdekte zij haar liefde voor de viool en haar docenten zagen direct haar muzikaliteit en talent voor het instrument. In 2008 werd zij toegelaten tot het Béla Bartók Conservatory in Boedapest waar zij lessen volgde bij Erika Tóth. In 2012 vervolgde zij haar studie aan de Fransz Liszt Academy of Music bij Márta Abrahám.
In 2004 en 2007 won zij de County Violin Competion en in 2006 en 2008 won zij de 2de prijs bij de Regional Violin Competion. Daarnaast won zij bij de National Zathureczky violin Competion in 2008 een speciale prijs. Sinds 2012 is zij lid van het Musica Florens Chamber Orchestra waarmee zij diverse concerten geeft in Hongarije. Zij vormt samen met Gergely Kovács een viool-pianoduo.

De Hongaarse pianist Gergely Kovács (1995) begon op 4-jarige leeftijd met piano spelen. Hij kreeg les van zijn grootmoeder, maar wilde niet stil zitten achter de piano. Een paar jaar later (2003-2007) begon hij opnieuw met pianospelen bij de Béla Bartók Music School van Békéscsaba waar zijn leraar Adrien Kovács direct zijn talent herkende. In 2007 werd hij toegelaten tot de voorbereidingsklas van de Franz Liszt Academy of Music in Boedapest waar hij les kreeg van Gyöngyi Keveházi en Gábor Eckhardt. Tevens studeert hij er kamermuziek bij Márta Gulyás en Balázs Fülei (oud-deelnemer TIHMS). Daarnaast studeert hij sinds 2010 ook aan de Béla Bartók Conservatory. Hij won diverse prijzen bij competities in Slovenië en Servië. Tevens won hij de National Piano Competion met een briljante uitvoering van Bartóks Ostinate. In 2010 trad hij op in het Hungarian Cultural Institute in Brussel met een bijzondere uitvoering van Franz Liszt’s 6th Hungarian Rhapsody.
Hij vormt samen met zijn nicht Csillá Kovács een viool-pianoduo.

De Iraëlische pianist Yishai Rubin (1990) begon op 7-jarige leeftijd met piano spelen. Hij kreeg les aan het Conservatorium van Jerusalem (1997-2007) van Rina Rosenman en Ron Shulamit. Daarna studeert hij bij Emanuel Krasovsky aan de Buchmann-Mehta School of Music (Tel Aviv University).
Ook studeert hij Compositie en Musicologie bij André Hajdu. Hij soleerde met het 4de Pianoconcert van Beethoven met het Buchman-Mehta School of Music Orchestra o.l.v. Zeev Dorman, het 3de Pianoconcert van Beethoven met het Israël Chamber Orchestra, het Israël Symphony Orchestra en het Kibbutz Chamber Orchestra. Eerder speelde hij werken van Mozart nr.18 in Bes met het Education corp Orchestra en Mozart – nr.25 in C met het Jerusalem Camerata.

The International Holland Music Sessions heeft ook deze zomer weer heel veel nieuw jong talent uit de hele wereld naar Noord-Holland gehaald. Het internationaal bekende zomerfestival met gevarieerde klassieke muziek telt ruim 130 deelnemers uit zo’n dertig landen - waaronder Nederland. Lessen en masterclasses gecombineerd met concerten vormen sinds 1988 de ingrediënten van deze broedplaats voor topmusici.
Gedurende de Summer Academy worden jonge getalenteerde musici intensief gecoacht door musici/docenten die internationaal een grote reputatie hebben. De masterclasses samen met de concerten kunnen leiden naar concerten in de belangrijkste concertzalen van Europa en een beslissende stap voorwaarts zijn in het opbouwen van een internationale carričre.

De Culturele Kring Wieringen ervaart het als een buitenkans dat de organisatie ook Oosterland aandoet met een viertal grandioze concerten door jonge musici. Wederkerig roemt The International Holland Music Sessions de fraai gerestaureerde Middeleeuwse vestingkerk om haar sfeer en voortreffelijke akoestiek en de CKW om haar inzet.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Toyota Prius 1.8 Hybrid business Solar roof
€ 11.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Zingende Wielen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...