Dienstverlening op maat na een beroerte
Uitgegeven op 22-06-2013 om 13:46  |  link  |  bewaar  |  print

REGIO - Ieder jaar krijgen ruim 41.000 mensen een CVA, een cerebro vasculair accident, beter bekend als beroerte. Voor deze mensen stort de wereld in. De gevolgen zijn behoorlijk ingrijpend. Om CVA-patiŽnten beter te kunnen ondersteunen biedt Wonen Plus Welzijn in samenwerking met Revalidatie- en Behandelcentrum Samen het programma Thuiskomen na CVA aan.

Thuiskomen na CVA is een dienstverleningspakket dat op maat toegesneden is op de persoonlijke behoeften van een CVA-patiŽnt. Want thuis, soms pas na langere tijd, worden de gevolgen van een CVA pas echt duidelijk. Verlammingsverschijnselen, spraakproblemen, moeite met het geheugen en concentreren, verslikken en zichtproblemen beperken bij het doen van alledaagse dingen. De ondersteuners vanuit Thuiskomen na CVA zoeken samen met de patiŽnt naar de beste combinatie van ondersteuning op het gebied van welzijn, behandeling en zorg.

Iedere patiŽnt krijgt een vaste ondersteuner. Deze ondersteuner is een vast gezicht en aanspreekpunt. Daarnaast zijn er deskundige vrijwilligers die hulp en steun bieden. De ondersteuner en vrijwilligers helpen bijvoorbeeld met het behoud van zelfstandigheid, bewegen, bij het ondernemen van activiteiten, aansluiting houden met de samenleving, praktische ondersteuning thuis, behandeling en het ontmoeten van deelgenoten.

Neem voor meer informatie over Thuiskomen na CVA contact op met Wonen Plus Welzijn (0224-273140 of www.wonenpluswelzijn.nl) of Revalidatie- en Behandelcentrum Samen (0224-211149 of www.woonzorggroepsamen.nl).

Over Revalidatie- en Behandelcentrum Samen
Woonzorggroep Samen beschikt over een apart centrum voor revalidatie en behandeling: Revalidatie- en Behandelcentrum Samen. Dit centrum richt zich specifiek op de oudere revalidant, die gevolgen ondervinden van een ziekte, aandoening of ongeval. In het bijzonder mensen met CVA, orthopedische ingreep, trauma en amputatie.

Revalidatie- en Behandelcentrum Samen is gevestigd aan de Jacob Ruijsdaellaan 30 te Schagen, in Verpleeghuis Magnushof, en beschikt over een specialistische kliniek voor revalidatie, behandeling en consultatie. Daarnaast zijn er zeventig plaatsen waar cliŽnten tijdelijk kunnen revalideren. De oefenruimtes zijn allen voorzien van high-tech voorzieningen die volledig aansluiten bij de laatste ontwikkelingen op revalidatiegebied. Revalidatie- en Behandelcentrum Samen werkt hierbij nauw samen met de verwijzende ziekenhuizen.

Over Wonen Plus Welzijn
Wonen Plus Welzijn biedt ondersteuning aan mensen om zo lang en volwaardig mogelijk mee te kunnen laten draaien in de samenleving.
We staan dichtbij de bewoners in de diverse dorpen en wijken en organiseren samen met de vele vrijwilligers diverse diensten en activiteiten. We willen de mens centraal stellen en hen met samenwerkingspartners ondersteunen en begeleiden naar behoud of het bereiken van zelfstandigheid. Voor mensen die een CVA doorgemaakt hebben bieden we individuele ondersteuning en ondersteuning in groepsverband en is er voor de mantelzorgers een mantelzorgcontacgroep na CVA. Meedoen staat daarbij voorop, ieder mens heeft kwaliteiten en wordt gestimuleerd om mee te doen met zijn eigen kunnen in zijn eigen omgeving.
(advertentie)
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Occasions
Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Bouw sluizen Den Oever 1930 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...