Bloemen en kunst
Uitgegeven op 15-06-2013 om 13:31  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Is het kunst met bloemen of bloemen met kunst? Noem het maar gewoon bloemen en kunst, maar noem het géén kunstbloemen. Dat is het thema waar menig Wieringer basisschoolleerling zich de komende weken mee bezig gaat houden. We hebben het hier over het thema van de bloementent voor de komende Flora en Visserijdagen. Maar liefst 340 schoolkinderen op Wieringen doen mee om een bijzonder kunstwerk te creëren. En dat moet een geweldige aanvulling zijn voor de bloementent dit jaar.



Het grote succes van de ‘wild’ breiwerken van vorig jaar wordt dit jaar zeker geëvenaard, zo niet ver overtroffen. Dit jaar gaan de scholieren een bijzonder bloemsierkunst maken met eenvoudige hulpmiddelen. Een bamboestok, een beetje beton én kunstzinnige hulpmiddelen, deze ingrediënten moeten een opzienbarend resultaat opleveren onder het motto ‘bloemen en kunst’.



De verwachting is dat het weer een rijke aanvulling wordt voor de bloementent. De bloemenvereniging Flora is natuurlijk heel blij en trots dat ook dit jaar Marijke van Wijk uit Den Oever haar medewerking heeft toegezegd en ook de geweldige creatieve inspiratie heeft overgegeven aan de leerlingen. In overleg met de scholen heeft Marijke een plan en creatief idee gemaakt dat door de scholen nog voor de zomervakantie gerealiseerd gaat worden. Dus bij de jeugd begint zo het ‘Floragevoel’ al langzaam te groeien. Met deze medewerking van de scholen en leerlingen is het Florabestuur uiteraard heel gelukkig mee. Het resultaat… ja daar moet u nog even op wachten u kunt het zien vanaf vrijdagavond 23 augustus in de bloementent. Kom gerust langs en zie de creatieve invullingen van de leerlingen van Wieringen.
(advertentie)
Slagerij Ottens
(advertentie)
Occasions
Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2009 5 drs
€ 4.450,-

Toyota C-HR 1.8 Hybrid Executive
€ 25.445,-

Algemeen nieuws: