Wij naar school……zij naar school
Uitgegeven op 07-06-2013 om 10:54  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Medewerkers Wereldwinkel Wieringen zijn er klaar voor! “Wij naar school……zij naar school!”


(foto aangeleverd)

Wereldwinkel Wieringen gaat in de week van 12 juni de gehele week, van maandag 10 t.m zaterdag 15 juni, lege statiegeldflessen inzamelen voor een schoolproject in Guatemala. Iedereen die lege flessen heeft kan deze inleveren bij de winkel. Onder het motto “wij naar school….zij naar school!” worden vooral ook de basisschoolkinderen opgeroepen om bij hen in de buurt lege flessen in te zamelen en deze naar de Wereldwinkel te brengen.

Op 12 juni is het Internationale dag tegen kinderarbeid. Alle kinderen moeten naar school kunnen in plaats van te moeten werken. Dat is het doel van de Internationale Dag tegen de Kinderarbeid, de Wereldwinkel heeft dit gegeven aangegrepen en houdt een inzamelingsactie van lege statiegeldflessen.

Simbolica, een importeur waar de Wereldwinkel producten van afneemt, heeft sinds 2009 een rugtasjesproject in de hooglanden van Guatemala waarmee kinderen in de gelegenheid worden gesteld om naar school te gaan.
Aldine Burgman, de importeur van de producten en oprichtster van Simbolica, gaat samen met de kinderen van de producenten waar zij mee samenwerkt naar de lokale basisschool om de kinderen in te schrijven. Zij ontvangen een rugtasje met daarin wat schoolbenodigdheden en uniformtrui. Een rugzakje met schooluniformtrui kost €11,-, de Wereldwinkel heeft zich ten doel gesteld om minimaal 50 rugtasjes te doneren voor 50 kinderen. Hier zijn echter heel wat lege statiegeldflessen voor nodig!
Zie ook www.wieringen.wereldwinkels.nl.

De medewerkers van de Wereldwinkel zijn er klaar voor. De basisscholen zijn geďnformeerd,en er wordt een container met een enorme plastic zak, beschikbaar gesteld door de Dekamarkt in Hippo, in de winkel geplaatst waar alle lege flessen in gedaan kunnen worden. Bij goed weer staat de container buiten. Het maakt niet uit van welke supermarktketen de fles is, de Wereldwinkel sorteert het uit.
Wie de mega dromenvanger wil winnen doet er goed aan eerst de winkel in te gaan en samen met de medewerker de flessen te tellen die in de zak gaan. Alleen degene die de meeste flessen in 1 keer inlevert wint de mega dromenvanger.
“Wij naar school….zij naar school” dat moet lukken!
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Aanleg korte afsluitdijk rond 1924 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...