Ingo Halfweeg opent dit weekend op Eerste Paasdag Bistro Lutje
Uitgegeven op 26-03-2013 om 06:01  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - Ingo Halfweeg uit Westerland opent op Eerste Paasdag zijn nieuwe zaak. Beachhouse Brandendzand heet vanaf die datum Bistro Lutje, een laagdrempelig eethuisje met voor iedere smulpaap wel wat in de pan.


Ingo en Edwin voor de gezellige haard die overigens plaats zal maken voor een potkacheltje.

Ingo heeft een horecaverleden. Op Wieringen kookte hij eerder als chefkok bij Brammetje en hotel de Haan in Den Oever. De laatste jaren zat Ingo op de vrachtwagen en doorkruiste hij heel Europa. Het begon weer te kriebelen en via Facebook kwam hij in contact met Edwin Wittink die zich nu dus alleen nog op Beachbar Brandendzand kan richten.


Voor de Paasdagen moet er nog veel gebeuren. Het nieuwe servies is binnen.

Ingo gaat zeven dagen per week open van 10:00 tot 21:00 uur. In het najaar kijkt hij even aan hoe de openingstijden worden als de dagen korter zijn dan de nacht. Zelf staat hij natuurlijk in de keuken. De bediening in de bistro zal door een aantal serveersters gebeuren. De kaart is veelzijdig eenvoudig. Een broodje bal, een uitsmijter, de bekende Wieringer Tomatensoep en luxe plate-gerechten geserveerd met frites en rauwkost. Ingo: 'De Wieringer Schnitzel komt op de kaart. Deze bakte ik vroeger al, een schnitzel met uien, champignons en paprika!' Als men iets aparts wenst te eten kan dat ook, even een belletje en het wordt voor u in huis gehaald. Omdat het strandje en het surfstrand voor de deur liggen komen er ook meer ijsjes op de kaart te staan. Uiteraard kan men ook alleen voor een drankje terecht op het sfeervolle terras.


De inrichting gaat op de schop, wij zijn benieuwd hoe het er uit gaat zien. Als het nu ook eens een beetje warmer wordt kunnen we de fiets pakken en op West Wieringen op het plekje met het mooiste uitzicht even verpozen.

In de bistro wordt iedere maand een themagerecht geserveerd. Aan de buitenlandse vlag in top kan men van veraf zien uit welk land het maandmenu komt. In april is dat Engeland; 'Fish and Chips'. U betaalt dan voor een voor-,hoofd- en nagerecht 17,50 en krijgt daar ook nog eens een glaasje wijn bij op tafel.

Ingo en Edwin zullen zeker gaan samenwerken. Voor de Beachbar kan Ingo in de keuken van de bistro al het eten verzorgen tijdens feesten en partijen. Trouwlustigen kunnen ook eerst in de bistro eten en 's avonds het feest voortzetten in de Beachbar.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Te koop Heinkel Motor, zeer mooi
€ 2.750,-

Fiat 500 C 0.9 TwinAir 500S Cabrio Private Lease mogelijk
€ 9.880,-

Wieringer historie:
Bouwvakkers MULO Parklaan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...