Dag van de Leerplicht
Uitgegeven op 14-03-2013 om 19:19  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Op donderdag 21 maart 2013 is het weer zover: de Dag van de Leerplicht 2013. Ook dit jaar wil de ISD Kop van Noord-Holland (ISD-KNH) er weer een succes van maken en jongeren laten nadenken over het recht op onderwijs en het belang van het behalen van een startkwalificatie.

Dit jaar gaat de aandacht uit naar leerlingen van de bovenbouw van het basisonderwijs. Het is belangrijk om al in dit stadium aandacht te besteden aan het belang van het halen van een diploma of startkwalificatie. Nog niet eerder hebben de acties in onze regio tijdens de Dag van de Leerplicht zich op basisscholen gericht. Dit jaar zullen de leerlingen van de MBO opleiding onderwijsassistent van het ROC Kop van Noord Holland een actieve en leerzame ochtend verzorgen voor de bovenbouw van zes basisscholen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van het maken van een rap, het op laten voeren van een toneelstukje, het maken van een poster, het houden van een discussie of het maken van een spel. De leerlingen hebben hiervoor een ochtendvullend programma ontwikkeld. Dit doen de leerlingen in samenwerking met de medewerkers van het Regionaal Bureau Leerlingzaken (RBL), onderdeel van de ISDKNH in Schagen.

Dit lesprogramma zal gegeven worden op de volgende basisscholen:
- De Julianaschool in Schagen;
- De Doorbraak in Warmenhuizen;
- De Meerpaal in Anna Paulowna;
- De Sint Jozefschool in ít Zand;
- De Tweewegen in Wieringerwaard;
- De Triangel in Wieringerwerf.

De leerlingen krijgen aan het eind van de ochtend een beoordeling op het lesprogramma. Bestuurslid van de ISD-KNH en Wethouder Hollands Kroon J.S.C. van Dijk is tijdens het lesprogramma op de Tweewegen aanwezig om te benadrukken hoe belangrijk scholing is voor de ontwikkeling en de toekomst van kinderen en jongeren. Na het volgen van een opleiding en met een diploma op zak, hebben jongeren betere kansen op de arbeidsmarkt.
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Te koop BMW Z3 Roadstar 1.8
€ 4.250,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Wieringer historie:
Carnaval 1983 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...