Martien Beer wereldkampioen met Gouldamadine!
Uitgegeven op 24-01-2013 om 08:47  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER/BELGIË - Martien Beer uit Den Oever is in België wereldkampioen geworden tijdens een internationale vogelshow.


Afbeelding van een soortgelijke vogel waarmee Martien Beer wereldkampioen geworden is.


Martien Beer hier op een archieffoto voor de kooien met daarin de Gouldamadines waar hij zo succesvol mee is als fokker.

Martien Beer, u kent hem vast wel van schildersbedrijf Beer en van der Hulst uit Den Oever, is met een vogel een 'Gouldamadine' wereldkampioen geworden op een internationale tentoonstelling in Belgie. Martien houdt al jaren deze vogels en is al vaak in de prijzen gevallen met deze mooi gekleurde vogels. Een wereldkampioenschap had Martien Beer nog niet eerder behaald.

De vogelshow is in Hasselt, België. Er staan in totaal 23.000 vogels tentoongesteld. Martien heeft er 16 ingezonden naar de show en werd met één van deze vogels dus wereldkampioen. In de categorie waarin Martien uitkwam waren in totaal 500 potentiële winnaars ingezonden door de fokkers. De deelnemers komen zelfs uit Brazilië, Japan en China. De beste vogels per land mogen op deze show staan. De show duurt in totaal twee weken. De keurmeesters zijn voordat het publiek de zalen in mag vier dagen bezig met het keuren van de vogels. Het is voor het eerst in twintig jaar dat een Nederlander deze prestatie levert. Nog tot en met zondag is de show geopend. Vrijdagmorgen gaan Martien Beer en en Jan van der Vliet weer naar België. De vogels worden na het weekend door de bond waar Martien bij is aangesloten terug vervoerd naar de eigenaren. Ook leuk om te weten, Martien heeft de winnende vogel gefokt uit vogels die hij vroeger voor een zak zeetongetjes ruilde in Brabant.
(advertentie)
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Occasions
Toyota C-HR 1.8 Hybrid Executive
€ 25.445,-

Toyota Verso 1.8 VVTi Dynamic
€ 7.445,-

Algemeen nieuws: