Virus Netsky.B neemt agressieve vormen aan
Uitgegeven op 20-02-2004 om 18:54  |  link  |  bewaar  |  print

RIJSWIJK - Het ANP meldt vandaag dat de internetproviders Wanadoo en Chello ondervinden zeer veel last van het woensdag opgedoken e-mailvirus Netsky.B. Chello meldde donderdag dat het virus zich even snel verspreidt als het zeer agressieve MyDoom, dat eind januari actief werd.

Wanadoo, dat in Nederland ongeveer 544.000 klanten heeft, spreekt over een "heftige uitbraak". De provider heeft, in tegenstelling tot Chello, van Netsky.B minder besmette e-mails onderschept dan van het virus MyDoom. Wel ziet Wanadoo een stijging in het aantal besmettingen. Bij Chello, goed voor ruim 300.000 abonnees, was dit donderdagmiddag stabiel.

Netsky.B komt binnen als een e-mail met verschillende kopteksten waaronder 'hello', 'read it immediately' en 'information'. De worm zoekt op geÔnfecteerde systemen naar e-mailadressen en stuurt zichzelf door. Het virus zou beperkte schade veroorzaken en is makkelijk te verwijderen.

Op een schaal van een tot vijf, verhoogde computerbeveiliger Symantec het risiconiveau van het virus woensdagavond naar vier, wat voor het laatst gebeurde bij MyDoom. Computerbeveiliger Network Associates spreekt daarentegen niet van een virus met een hoog risico en verwacht ook niet dat het virus echt ernstige vormen aan zal nemen. Zowel Symantec als Network Associates kijkt bij het bepalen van het risico naar de snelheid van het virus, de schade die het virus aanricht, en het aantal meldingen dat ze binnenkrijgen van klanten.
(advertentie)
(advertentie)
Uw warme bakker!
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Te koop Heinkel Motor, zeer mooi
€ 2.750,-

Te koop Nissan Juke 1.6 Acenta
€ 9.450,-

Wieringer historie:
Juliana arriveert bij Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...