Duurzaam benzinestation opgeleverd
Uitgegeven op 18-10-2012 om 15:59  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Een duurzaam uitgevoerd tankstation om automobilisten ertoe te bewegen schonere brandstoffen te tanken. Met die ambitie is een pas opgeleverd tankstation nabij de Afsluitdijk in Den Oever ontworpen. Het gebouw heeft een houten draagconstructie en is voorzien van duurzaam isolatiemateriaal.

Daarnaast beschikt de nog te openen winkel over een zelfvoorzienend klimaatsysteem. Het door Knevel Architecten ontworpen tankstation is de pilot voor het masterplan Historische Haven Den Oever. Alle onderdelen van deze gebiedsontwikkeling, ontworpen door hetzelfde architectenbureau, dienen duurzaam te worden uitgevoerd.

De winkel en de opstelplaats voor benzinepompen zijn als één gebouw ontworpen. De envelop is uitgevoerd een gelaagde gevel, met gekleurde beplating en houten delen. “Dat maakt mogelijk reliëf aan te brengen en de kenmerkende bedrijfskleur op een subtiele manier door te laten schemeren”, zegt Knevel Architecten.

Lees verder op Architectenweb...
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Mitsubishi Outlander 2.0 invite plus
€ 4.495,-

Te koop VW Up 1.0 bmp move up
€ 14.244,-

Wieringer historie:
Succes jeugd 1972 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...