Mantelzorgbijeenkomsten voor mantelzorgers
Uitgegeven op 13-09-2012 om 01:42  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Mantelzorgbijeenkomsten voor mantelzorgers uit Wieringerwerf e.o. en Hippolytushoef e.o. Uit liefde voor je zieke partner, ouder, kind, kennis of buur begin je eraan. Maar op den duur kan mantelzorg meer en meer een dagelijkse verplichting worden. Dit kan zwaar aanvoelen en ook irritaties in relaties veroorzaken.

Bent u mantelzorger en kunt u het zorgen voor een ander soms ook als zwaar ervaren, kom dan eens praten en van elkaar leren tijdens de ondersteuningsgroep mantelzorg.
De groep is bedoeld voor mantelzorgers uit de oud-gemeenten Wieringermeer en Wieringen.
Deze groep komt dit najaar bijeen op: donderdag 20 september, 18 oktober, 22 november, 13 december van 14.00-16.00 uur in het Lelypark in Wieringerwerf. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Op 18 oktober komt de Mantelzorgmakelaar, informatie geven over wat zij in haar werk tegenkomt en wat zij kan betekenen voor mantelzorgers.
Thema’s die aan de orde gaan komen zijn: communicatie tussen de mantelzorger en degene die verzorgd wordt, omgaan met emoties, de relaties met kinderen, familie of vrienden en de verstoringen die daarin kunnen optreden, waar kunt u terecht voor ondersteuning?, het letten op eigen grenzen, wensen en behoeften en/of het leren aangeven daarvan, leren ontspannen.

Mocht u vervangende zorg thuis nodig hebben tijdens de bijeenkomsten, dan kan Humanitas zich inspannen voor de inzet van een vrijwilliger.

Opgave en informatie via het Servicepunt Wonen Plus Welzijn Wieringerwerf, tel. 0227-600079 (9.00-12.00 uur) of het Servicepunt Wonen Plus Welzijn Hippolytushoef, tel. 0227-591570 (9.00-12.00 uur) of per e-mail: mantelzorg@wonenpluswelzijn.nl
(advertentie)
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Occasions
Toyota Aygo X Envry 1.0 automaat full options
€ 23.945,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Dynamic
€ 13.345,-

Algemeen nieuws: