Nelon Racing bijzonder tevreden na succesvol weekend in Hengelo
Uitgegeven op 21-05-2012 om 15:43  |  link  |  bewaar  |  print

HENGELO - Joey den Besten reed het afgelopen weekend twee maal een wedstrijd tijdens de wegraces in Hengelo Gelderland. In de Achterhoek tussen de woonplaats van Joey Zutphen en Doetinchem ligt het circuit de Varsselring. De organisatie is hier in handen van de jubilerende Hamove. De Auto en Motor Vereniging Hengelo.


Stratencircuit, topsnelheid 290 km per uur, de koeien kijken op de achtergrond mee.

Joey den Besten in actie voor Nelon Racing uit Hollands Kroon. Fotografie: Foto Henk-Jan Wittink.

Dat het een thuiswedstrijd voor Joey was bleek wel uit het vele bezoek dat gedurende het stralende weekend ontvangen werd door de mensen van het team in de grote IQ-Accu.nl tent. Speciaal voor dit weekend was de kuip van Joey gesierd met een sponsornaam speciaal voor deze wedstrijden. Kasper Vrielink Dakwerk Autorijschool Voskamp en Jemte Mechanical Services zorgden ervoor dat het mogelijk was om aan deze twee races mee te kunnen doen.
Vrijdag 18 mei kon het team eindelijk eens naar behoren testen tijdens de trainingen. Deze trainingen telden direct mee voor de kwalificatie. Er moest dus gelijk voluit gegaan worden op de schitterende baan in het weidse landschap. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Assen wordt er in Hengelo gereden op de openbare weg. Dat betekent dat er links en rechts van de baan obstakels zoals bomen en palen staan. Bovendien is het circuit ook nog eens bijzonder snel. Tijdens het weekend behalen de coureurs op hun motoren snelheden die tegen de driehonderd kilometer per uur oplopen. Vanaf het begin ging het tijdens de trainingen bijzonder goed met de door vader Kees den Besten verzorgde Yamaha. Dit resulteerde in een derde startplaats voor Joey. Om half vijf werd de wedstrijd gereden. Joey kwam na de eerste ronde op een zesde plaats door. Hij vocht zich binnen twee ronden naar de derde plaats. Evenals in Assen in april was dit de plaats waarmee het team finishte. Ook nu waren Nobel en Hartog de twee belangrijkste opponenten voor Joey. Het verschil was echter kleiner dan tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen. Het team heeft vooral in Hengelo dan ook duidelijk vooruitgang geboekt. Met de derde plaats op het podium kon het weekend niet meer stuk. Maar het weekend werd nog mooier voor het team!


Het komt wel goed met Nelon Racing.

Finish.


Voor de start.

Spanning voor de wedstrijd.

Podium. weer 16 punten voor Nelon.

Vriend van het team Kevin Valk won de koningsklasse. Klik op de foto voor meer Kevin.


Zaterdag 19 mei werd er getraind voor het Open Nederlands Kampioenschap 600 cc Supersport. Dit is de belangrijkste klasse in zijn soort. Drie keer per jaar mogen de deelnemers aan de KNMV-cup 600 meedoen aan een wedstrijd meetellend voor het ONK. Volgend jaar wil het team terugkeren in deze zware klasse. Uiteraard werd er gekozen voor de Varsselring. Joey stond na twee kwalificatie-trainingen keurig netjes op de vijftiende startplaats. In een veld van dertig deelnemers was dit een opsteker voor het team. Na de start op zondagmiddag voltrok zich in de eerste bocht een zware valpartij waarbij Joey ternauwernood ontsnapte aan een val. Hierna werd er opnieuw gestart en waren er drie lege plaatsen op de startgrid voor Joey. In de wedstrijd, die werd ingekort naar negen ronden, vocht Joey zich na een snelle start naar de zesde plaats. Joey reed een constante race waarbij de rondetijden regelmatig verbeterd werden. Helaas verremde Joey zich een keer. Deze onfortuinlijke actie kostte hem zes seconden, anders was Joey zelfs vijfde geworden. De eerste vier plaatsen gingen naar motoren van teams met een beduidend ruimer financieel budget dan Nelon IQ-Accu.nl. De ontlading na de wedstrijd was dan ook bijzonder groot. Er werd gedroomd over een tiende plaats, maar een zesde overtrof alle verwachtingen. De Yamaha wordt één dezer dagen op de testbank gezet. Als de motor nog ietsje sneller gaat is het wachten op de eerste overwinning in de KNMV cup. Nu er eindelijk eens drie dagen goed gereden kon worden onder goede omstandigheden is het team ervan overtuigd dat het maximaal haalbare nog niet bereikt is. Wel moet het team roeien met de riemen die het heeft. Zaterdag 26 mei slaat het team een wedstrijd over. Joey zit op school en daar moet hij voor aan de slag. Collega coureur en teamchef Nels lont is wegens werkzaamheden in Frankrijk eveneens verhinderd. Zo kan het team wel nog even nagenieten van een fantastisch geslaagd weekend in Hengelo. Namens het team bedankte Henk-Jan Wittink Hamove secretaris Arjan Mengerink voor de perfecte organisatie en beloofde dat Nelon Racing volgend jaar er weer bij zal zijn.


(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2013 3 drs
€ 5.250,-

Te koop VW Golf 2.0 TSI GTI Performance bj.2014
€ 15.250,-

Algemeen nieuws: