12,5 JAAR BUURTVERENIGING NOORDERVENNE
Uitgegeven op 02-10-2003 om 18:18  |  link  |  bewaar  |  print

Hippolytushoef - Op vrijdag 3 oktober is het precies 12,5 jaar geleden dat de buurtvereniging Noordervenne, uit 't Noorden van Hippolytushoef, op 3 april 1991 werd opgericht. Dit wordt gevierd met een speciaal feest voor de leden.

In 1991 zag het zogenaamde IJsbaantje in Plan Noord er totaal anders uit. Waar nu veilige speeltoestellen staan, stonden toen gevaarlijke 'klimrekken' en waar nu de mooie dijk is aangelegt, lag toen een drassig grasveld. Het waren met name Roel Kostwinder en Gerrit van Hest die destijds van mening waren dat er iets moest gebeuren aan de verkeers-, en speelveiligheid in de buurt.
Na een aantal gesprekken met de gemeente en de oprichters van de vereniging, werd begonnen aan het realiseren van de idealen, namelijk een betere verkeers-, en speelveiligheid. Er kwamen verkeersdrempels in de wijk en het speelterrein, ook wel bekend als 't IJsbaantje, zag een indringende metamorfose tegemoet. Het resultaat mag er zeer zeker zijn. Noordervenne heeft inmiddels ruim 200 gezinnen als lid en 25 actieve mensen die zich inzitten voor de vereniging.
Om het jubileum te vieren, heeft Noordervenne een heuse jubileumavond georganiseerd op vrijdag zaterdag 4 oktober. Het is een besloten feest avond voor allen die lid zijn EN 16 jaar of ouder zijn.

Stichting Wieringernieuws feliciteert buurtvereniging Noordervenne met het 12,5 jarig bestaan. Een knappe prestatie!
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop Mitsubishi Colt
€ 4.250,-

Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kolffstraat 1904 in Hippolytushoef - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...