NL-Doet ontroert Hollands Kroon
Uitgegeven op 19-03-2012 om 12:16  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Vrijdag 16 maart stond voor gemeente Hollands Kroon in het teken van NL-Doet, de grootste vrijwilligersactie van ons land georganiseerd door het Oranjefonds. Medewerkers, directie en het college hielden zich voor n dag bezig met totaal andere werkzaamheden, dit met volle overgave. Burgemeester Van Eijk: Het voelde goed om me in te zetten voor de bewoners van zorgcentrum Lelypark, de mensen zijn warm en houden van elkaar.Van Eijk hield zich in de ochtenduren bezig met koffiekannen, koekjes en praatjes met de bewoners van het zorgcentrum. Lelypark wordt bewoond door zestig senioren. Per dag zijn er gemiddeld twintig vrijwilligers aanwezig, zij stelden de aanwezigheid van de burgemeester zeer op prijs. Ook de bewoners van zorgcentrum Noorderlicht waren blij met NL-Doet. Tijdens de koffie las wethouder Franken hen voor uit de krant.

De Cormeij Hoeve, een zorgboerderij waar mensen met een beperking mogen helpen, werd met veel plezier geschilderd door gemeentesecretaris Van Twuijver en mevrouw Van der Horst. De eigenaar hielp mee met de werkzaamheden onder goede verzorging van de eigenaresse. Een leuk project op een prachtige locatie. volgens Van Twuijver. Wethouder Bijlstra geeft aan genoten te hebben van deze dag. Samen met een groep vrijwilligers van de Rabobank en de Wooncompagnie werkte hij aan het onderhoud van Obs De Schakel in Barsingerhorn. De onderlinge sfeer was goed, de actie werd ook enorm gewaardeerd door de school. Voor de vrijwilligers van de buitenklussen zat het weer mee. Stichting De Frisse Wind, een vereniging voor verbrede landbouw, zorgde met de vrijwilligers voor natuurvriendelijke oevers in Kolhorn en onder andere wethouder Meskers zorgde voor nieuwe bomen en het opknappen van de geitenweide bij De Zonne Hoeve. Meskers vond het geweldig om met zn allen iets te kunnen betekenen voor de mensen van De Zonne Hoeve. NL-Doet heeft gezorgd voor de uitvoering van belangrijke klussen en heeft daarnaast ook wat losgemaakt bij de uitvoerders. De gemeente Hollands Kroon heeft veel waardering voor de wijze waarop het Oranjefonds dit project heeft opgezet.


(advertentie)
Uw warme bakker!
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi S-line 5drs
€ 4.445,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
En van de drie complexen van 5 uitwateringssluizen te Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...