GROTE VERKEERSCONTROLE A7
Uitgegeven op 07-09-2003 om 20:36  |  link  |  bewaar  |  print

Wieringerwerf - Zaterdag tussen 09.00 en 16.00 uur werd een grootscheepse verkeerscontrole gehouden op de Rijksweg A7. Naast de politie werd aan deze controle deelgenomen door medewerkers van de Rijksdienst voor Radiocommunicatie (voorheen RCD) Douane, Belastingdienst Inspectie Verkeer en Waterstaat. Daarnaast waren medewerkers van verschillende politieafdelingen bij de controle betroken. In totaal z'n 60 controleurs.

Tijdens de controle werden zowel op de oostelijke als op de westelijke rijbaan snelheidscontrole gehouden. Hierbij werden van ruim 6000 voertuigen de snelheid gemeten. Hiervan reden er 474 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 208 km/u waar 120 km/u is toegestaan.

Er werden 700 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Twee van hen bleken te diep in het glaasje gekeken te hebben zij bliezen respectievelijk 525 en 260 ug/l.
Er werden 165 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende strafbare feiten waarvan het niet kunnen tonen van papieren en het rijden zonder veiligheidsgordel. Daarnaast hadden veel overtredingen betrekking op technische gebreken aan voertuigen. Er werden zes auto's uit het verkeer genomen voor een nader technisch onderzoek of omdat er geen verzekering voor de auto was afgesloten. Door de andere opsporingsdiensten werden eveneens diverse overtredingen geconstateerd. Deze overtredingen worden binnen de verschillende disciplines afgehandeld.
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
(advertentie)
Occasions
Toyota Aygo X Envry 1.0 automaat full options
€ 23.945,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Style Bi-Tone
€ 21.495,-

Algemeen nieuws: