Butterfly FX winnaar tweede voorronde Popprijs ’t Zand 2012, Dirty Girl uit Winkel werd derde
Uitgegeven op 14-02-2012 om 07:21  |  link  |  bewaar  |  print

'T ZAND - De band Butterfly FX uit Alkmaar is de winnaar geworden van de tweede voorronde van de Popprijs ’t Zand 2012. In een goed gevulde WBO wisten de vijf bands een mooi en waar spektakel van te maken. Butterfly FX plaatste zich als tweede band voor de finale van de Popprijs ’t Zand 2012 en maakt zodoende kans op een optreden op Zandstock en vier uur studioruimte bij Big River Studio.De jury, bestaande uit Ivan Schilder, Rik van der Linden, Laura Schilder, Ruud Deijkers en Mario de Moel,kreeg de taak om de vijf enthousiaste bands te beoordelen. Rond één uur bracht Ivan Schilder het verlossende woord naar buiten. Aan de hand van een puntensysteem mocht Butterfly FX als winnaar naar voren komen. De jury vond Butterfly FX een prachtige band met een hele goede, maar zeer bijzondere zangeres. De band had een professionele uitstraling, en als dit hun eerste optreden was beloofd het veel voor de toekomst. De band bleef goed bij elkaar ondanks de voor de meeste van de jury, moeilijke ritmewisselingen. Door hun goede optreden werd Butterfly FX de winnaar van de avond.Op de tweede plaats eindigde Dirty Girl uit Winkel. De band zag er goed uit en er werd goed met elkaar gespeeld. Enthousiaste band die de afgelopen jaren zeer sterk is gegroeid. Volgens de jury zit er voldoende potentie in, wat veel belovend is voor de toekomst.
Achter Dirty Girl werd Targets uit Alkmaar derde. Het is een goede band en staat als een huis, maar het was niet indrukwekkend genoeg om hoger te eindigen. Muzikaal was het wel in orde.
Achter Targets werd Translated uit Castricum vierde. Translated is een Pop Punkband, met verrassend goed gitaarwerk, zeker voor een Punkband. Het was een zeer goede show..
En op de vijfde plaats eindigde Sinner uit Den Burg. Leuke band met echte liedjes, maar niet erg onderscheidend. De zang was helaas niet altijd zuiver, maar de zanger had wel een goede uitstraling en een leuke stem.

Tot slot was het de beurt aan het publiek om hun voorkeur uit te spreken aan de hand van de geluidsmeter. Het zeer enthousiaste publiek liet goed van zich horen, want er werden de nodige decibellen geproduceerd. Het meeste geluid werd geproduceerd voor de band Dirty Girl. De decibellen die geproduceerd zijn voor Dirty Girl is tevens ook het hoogste aantal van de eerste twee voorronden, dus Dirty Girl maakt nog kans om op Zandstock te mogen spelen. De band die als vierde eindigde maakt nog kans op een plaats op Zandstock, en op dit moment is dat Holy Grey uit de eerste voorronde.

Op zaterdag 10 maart is de derde voorronde van Popprijs 2012. De foto’s (gemaakt door Jan Bakelaar) van de tweede voorronde van de Popprijs ’t Zand 2012 is terug te zien op www.zandstock.nl
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Te koop Toyota Avensis Wagon 2.0D Business
€ 7.895,-

Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Wieringer historie:
Schietvereniging de Vrijheid - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...