Hippogym ondersteunt deelnemers Alpe d'Huzes
Uitgegeven op 03-02-2012 om 21:44  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF – Het is ieder jaar een enorme uitdaging voor de deelnemers. Zes keer de Alpe d’Huez beklimmen per fiets. Ieder jaar zijn er wel weer deelnemers uit de buurt die deze barre tocht aangaan om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Want dat is het goede doel waar het evenement Alpe d’HuZes aan opgehangen is. Lars de Groote en Monique de Wit uit Hippolytushoef gaan de strijd ook aan. Op 6 en 7 juni beklimmen zij de Franse berg.



Het streefbedrag dat de organisatie van Alpe d’HuZes heeft gesteld is 30 miljoen euro. Er moet 2500 euro per persoon bijeengebracht worden door de Wieringers De Groote en De Wit. Een fikse opgave. In Stephan Taal van sportcentrum Hippogym hebben ze al een sponsor in gevonden. Hij zorgt ook dat de twee gratis in een topconditie raken. “Lars en Monique mogen bij mij meedoen in de spinninglessen. Zo kunnen ze zich goed voorbereiden op de tocht” licht de eigenaar van Hippogym toe.
De eerste editie van Alpe d'HuZes in 2006 zorgde voor een opbrengst van ruim 370.000 euro. In 2007 fietsten de deelnemers meer dan 1 miljoen euro bij elkaar. In 2008 werd dat ruim 3,6 miljoen en uiteindelijk resulteerde de naamsbekendheid van het fietsevenement vorig jaar in een recordbedrag van maar liefst 20,1 miljoen euro.
Stichting Alpe d'HuZes hanteert een strikt antistrijkstokbeleid: alle giften gaan voor honderd procent naar het onderzoekfonds. Afgelopen jaren werd met dit geld het onderzoeks- en revalidatieprogramma A-CaRe gestart, waarmee kankerpatiënten beter en sneller kunnen herstellen.
Lars de Groote en Monique de Wit zijn nog op zoek naar sponsoren. Wie ze steunen wil, kan alle informatie vinden op de site KWF Alp d’ Huzes
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota C-HR 1.8 Hybrid Executive
€ 25.445,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Style Bi-Tone
€ 21.495,-

Algemeen nieuws: