Internationale Vrouwendag ontvangt donatie Rotary Wieringerland
Uitgegeven op 03-01-2012 om 19:54  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN / WIERINGERMEER - Rotary Wieringerland zamelt al vele jaren kleding in. Met een deel van de opbrengst worden goede doelen op Wieringen en in de Wieringermeer gesteund. Dit keer is het de Internationale Vrouwendag die financieel wordt ondersteund.


v.l.n.r. Hennie Helsloot, Gerlof de Vries (voorzitter Rotary), Marjan Kool en Tineke Hoekstra. Foto Gea Klein-Hamming.

Wie de kledingkast opruimt denkt over het algemeen meteen aan de gele kledingbakken die op Wieringen en in de Wieringermeer staan. Kleding inzamelen voor een goed doel is onderdeel van de inkomsten van Rotary Wieringerland. Nadat de kleding is opgehaald wordt deze bij het bedrijf Midtex in Middenmeer gewogen en uitgezocht. De bruikbare kleding gaat naar Nederlandse kringloopwinkels en het buitenland. Al vele jaren kan de Rotary organisaties, verenigingen en particuliere initiatieven met de opbrengst financieel ondersteunen.

Vijftig procent van de kledingopbrengst gaat naar organisaties als het Rode Kruis en de Zonnebloem. De overige vijftig procent gaat naar initiatieven op Wieringen en in de Wieringermeer. Zo mocht recentelijk de ANBO Wieringen een mooi bedrag ontvangen als bijdrage voor de nieuwe bus en het Korenfestival in de Wieringermeer heeft eveneens een donatie ontvangen. Dit keer is het de Internationale Vrouwendag die financieel wordt ondersteund. Wereldwijd wordt de Internationale Vrouwendag op 8 maart gevierd. Centraal staan de rechten en ontwikkeling van vrouwen als middelpunt van gezin en samenleving.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2013 3 drs
€ 5.250,-

Toyota Corolla Cross 2.0 High Power Hybrid Team D full options
€ 45.250,-

Algemeen nieuws: