JA-nee-geen mening
Uitgegeven op 11-11-2011 om 19:18  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De politiek kan je soms teleurstellen. Dat ervaarde Cees de Haan tijdens de laatste raadsvergadering (zie ook het verslag van de behandeling van het Bestemmingsplan Hippolytushoef in de raad). Hier volgt zijn reactie:

Als positief mens zoek je altijd naar wat wel kan zowel persoonlijk als zakelijk, wat niet kan is veel eenvoudiger te duiden.
Ons plan: een schuurwoning i.p.v. een oude vervallen schuur.
Eens om ons heen gekeken op Wieringen:, op Stroe woning voor werkplaats, 3 boerderijen voor loonwerkersloods en grondopslag, Smerp boerdeij voor schuur, Smerp 2 woningen voor woning en boerenstal en opslag , Oosterland boerderij voor agrarische grond, Mekkenstuinweg 2 woningen voor werkplaats, Belt woning op inbreilocatie tuingrond, Den Oever woning op groenstrook .

We zien mogelijkheden en vol optimisme naar het gemeente huis , eerst maar advies vragen aan Wethouder en medewerker , uiteraard eerst wat er niet kan , wacht maar op het bestemmingsplan we zijn het aan het aanpassen.


Voorontwerp : Inspraak , een Nee “groenvoet rond onze woning” , vreemd want deze wilde we met het plan juist vergroten, dus mogelijkheden.
Ontwerp: zienswijze ingediend , mochten ons plan toelichten op de hoorzitting, gelijk maar uitgepakt want het is een mogelijkheid, we voldoen aan de richtlijnen als gesteld .
Weer een Nee 4 redenen o.a. precedentwerking , dat is vreemd het is al zo vaak gebeurd oude schuur zonder functie voor woning. We mochten inspreken op de commissie vergadering GGZ. Dus mogelijkheden.
Wij ons goed voorbereid, en inspreken , positieve reacties, Raadsleden welke geen bezwaar hadden , en raadsleden die de wethouder verzochten toch nog eens goed naar de plan te kijken maar rekening te houden met RAPS ??? en sociale woningbouw , OK maar mogelijkheden.
Echter de wethouder was “not amused” en toverde een stedenbouwkundig advies uit de hoge hoed en bleef hangen in de onmogelijkheden, jammer,
De commisieleden verbaasd, dit stond niet in de nota van beantwoording en dit rapport hebben wij niet.
Wij staande de vergadering gevraagd om dit rapport, misschien biedt dit rapport nog meer mogelijkheden.
De voorzitter antwoorde snibbig ik heb toch gezegd dat ik dit meestuur met de stukken vrijdag 4-11 , wij natuurlijk ongeduldig en na de vergadering gelijk aan de wethouder gevraagd of wij een kopie van dat rapport al mee mochten nemen, Nee nog 2 nachtjes slapen zei hij grappig om ons ongeduld verder te voeden. Dus wachten tot 4-11, tot op heden nog niets ontvangen.
Ons zorgend makend, toch maar weer aangemeld voor inspreken op de raadsvergadering dan maar iets minder voorbereid, maar toch weer mogelijkheden.
Wij ingesproken, de raad erboven op, de raadsleden hadden inmiddels inzage gekregen in het stedenbouwkundig rapport en daar stonden zeker mogelijkheden in om het wel te realiseren , we veerden op.
De VVD bleef net als zijn wethouder in de onmogelijkheden hangen en wilde over de mogelijkheden niets horen, net als WR05, Het CDA had weer geen mening en sloot zich aan bij WR05.


De PVDA en de “Vrije Liberalen” voor pleitend. Zij hebben gekeken naar de mogelijkheden voor de Burger,
Schorsen en stemmen, met nog een “kat” na van Brouwer (WR05) met zijn stemverklaring.

U raadt het al de wethouder (VVD) gaf nog als antwoord dat we altijd nog een bouwaanvraag op een postzegellocatie???? , konden indienen , PVDA furieus: kosten € 20.000,-- met een kans dat het niet gegund wordt, gaan we zo met de burger om?

En wij op naar de volgende stap: wordt het een sociale senioren woning of toch nog onze eigen senioren woning , mogelijkheden zat, we zullen zien.

Moraal van dit hele verhaal , we gaan eerdaags stemmen en als positief mens blijf ik geloven in mogelijkheden
Er zijn dus gelukkig ook nog partijen die hetzelfde denken, een mening hebben, maar vooral iets doen voor de burger in het gewest Wieringen , dus laat uw potlood maar spreken.


Fam. de Haan, Slingerweg
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Prius 1.8 Hybrid business Solar roof
€ 11.445,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Taxi Beukema - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...