Nieuwbouw DJ Laan metaaldetectoren een feit
Uitgegeven op 19-09-2009 om 07:41  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Recessie? Steeds meer metaaldetectoren vinden hun weg vanaf Hippolytushoef tot zelfs naar Soedan!


Op de foto (van links naar rechts) iedereen nog even een keer bij elkaar: Jan v.d. Pal van Garage de Beste, Piet en Mathijs Bakker, Dirk Jan Laan, Bart Homan, Mathijs Rotgans van Bouwbedrijf P. Bakker en Zn. en geheel rechts Arthur Wigbout.


Onlangs is na een lange periode van plannen maken, tekeningen laten maken, vergunning aanvragen en bouwen de nieuwbouw van Handelsonderneming D.J. Laan opgeleverd. De laatste jaren heeft de handel die Dirk Jan Laan sinds 1980 in professionele metaaldetectoren drijft een explosieve groei doorgemaakt. Het assortiment nam steeds meer toe en het ruimtegebrek werd steeds nijpender waardoor het overzicht soms wat vertroebelde. Begin 2008 werd daarom architect Jan Bart de Jong benadert met de vraag of hij een idee had hoe dit ruimtegebrek op te lossen. Hij maakte een prachtige ontwerp, geheel in de stijl van het naastgelegen woonhuis, gevolgd door een officiële tekening die bij de gemeente Wieringen werd ingeleverd.

Al met al heeft het nog ongeveer een jaar geduurd voordat de vergunning rond was en bouwbedrijf P. Bakker & Zn. uit Den Oever aan de gang ging met de bouw die bijzonder voorspoedig, vlot en gezellig verliep. Vlak voor de bouwvak werd het pand opgeleverd waarna nog een periode volgde van schilderen en inrichten. Afgelopen week is door Wigbout en Wigbout het mooie van plexiglas vervaardigde puibord aan de gevel bevestigd. Daarmee is deze fase van verbouwen en de afwerking nu helemaal afgerond. Het resultaat mag er zijn!

Een groot compliment aan het adres van Jan Bart de Jong, “de mannen van Piet Bakker” en Wigbout & Wigbout.

In dezelfde week werd na een behoorlijk lange levertijd de nieuwe (eerste) bestelwagen afgeleverd door Autobedrijf de Beste uit Hippolytushoef, een fraaie zwarte Peugeot Bipper. Ook deze auto is door Wigbout en Wigbout flink onder handen genomen en er zijn o.a. foto’s in verwerkt die afkomstig zijn van een door Dirk Jan Laan onder zijn klanten uitgeschreven fotowedstrijd. Twee klanten (detector hobbyisten) hebben de winnende foto’s ingestuurd en zijn beloond met cadeaubonnen te besteden bij Dirk Jan Laan. Met deze bestelauto kunnen beursen worden bezocht, pakketten worden vervoerd en allerhande hand en span diensten mee worden verricht. De aanhangwagen die de Bipper moet trekken herbergt een professionele stand en biedt plek aan 50-60 metaaldetectoren Zo trekt Dirk Jan Laan met zoon Mathijs of andere helper, met name in het voor- en najaar, het land door om clubdagen van detectorclubs te bezoeken.

Naast de binnenlandse markt gaan detectoren en accessoires ook regelmatig de grens over. Tegenwoordig is er een ware “goldrush” in Soedan waar onlangs grote hoeveelheden goud zijn gevonden. De zeer geavanceerde detectoren die hiervoor worden gebruikt zijn momenteel wereldwijd niet aan te slepen maar helaas slechts beperkt leverbaar. De grootste markt vormt echter de hobby doelgroep. Klanten uit die hoek komen vanuit het hele land en regelmatig ook uit de omringende landen. Met enige regelmaat heeft heeft Dirk Jan Laan een klant uit Tatarstan, Curacao, Turkije en Marokko. Verreweg de meeste handel gaat on-line via de door Wigbout & Wigbout gebouwde website, met voorsprong de meest uitgebreide en objectieve detectorsite van Nederland. Met deze verbouwing en uitbreiding van het wagenpark kan weer verder gebouwd worden aan de toekomst van het bijna 30 jaar durende bestaan van Handelsonderneming D.J. Laan.

(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
(advertentie)
Occasions
Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ ,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Eieren gooien - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...