Reeën kijken in het Robbenoordbos
Uitgegeven op 05-05-2009 om 08:33  |  link  |  bewaar  |  print

ROBBENOORDBOS - Een paar grote gespitste oren die nog net boven het gras uitsteken? Een witte “spiegel” die nèt verdwijnt tussen de bomen, een ree wat “afspringt”? De bast vegen? Is een ree hetzelfde als een hert?Wat betekent dit allemaal? De boswachter van Staatsbosbeheer legt het u uit en neemt u mee in het spoor van de ree. Ze laat bijvoorbeeld zien hoe u een pootafdruk van een ree kan herkennen. Met een beetje geluk komen we oog in oog te staan met dit prachtige dier en zijn familie dat al tientallen jaren in het Robbenoordbos en het Dijkgatbos voorkomt.
Op as. vrijdagavond 8 mei om 19.30 gaat de boswachter met u mee vertelt over het leven van het ree.

Reeën zijn schuw dus enige stilte tijdens de wandeling is gewenst. Doe stevige schoenen aan en neem uw een verrekijker mee. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en er gaan maximaal 15 deelnemers mee. Vooraf aanmelden noodzakelijk, hierbij krijgt u de startlocatie van de excursie.

Aanmelden kunt u via excursiesnoordkop@staatsbosbeheer.nl
Deelname kost €2,- pp en €1,- voor kinderen t/m 12 jaar. Voor vragen kunt u tevens bovenstaand e-mail adres gebruiken of telefonisch via M. van Langen tel: 06-20970152.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Etappewinnaar met jodekoeken van Simon van Veen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...