Gefeliciteerd Cees Lont
Uitgegeven op 16-07-2008 om 18:26  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF- Een bekende en markante inwoner van Wieringen is vandaag 80 jaar geworden. Cees Lont, beter bekend als Cees Lont "Vet" vierde vandaag op zijn landgoed samen met vrienden en bekenden dit heuglijke feit. Gebak, chips, kaas en worst stonden op tafel. Een wijntje een biertje en voor het feestvarken een kruidenbittertje.

doos sigaren voor de jarige

Cees kreeg ook cadeau's op de foto pakt hij een kist sigaren uit. De oren worden wat minder, maar de ogen zijn best. Zo las Cees op de achterzijde van de kist dat roken de vruchtbaarheid bedreigt. Dat is maar goed ook zei Cees; "Aars zouwe er veuls te veul kleine Lontjes rondlpe!!!".

gezellige drukte op het landgoed

Bekend is de omgeving waarin Cees woont. Halverwege de jaren tachtig is zijn boerderij door brand verwoest. Cees heeft toen zijn vee uit de vuurzee proberen te redden. Hij riskeerde hier zijn eigen leven mee. Toen heeft hij enkele dagen in het ziekenhuis gelegen met brandwonden. Na deze zwarte periode is het landgoed gevormd tot wat het nu is. Veel van het materiaal is er illegaal geloosd door inwoners van Wieringen. Cees is een meester in het bouwen van "sier"hekwerken. Ook is hij stapelgek op zijn dieren. Zo lopen er zo'n 100 kippen en hanen. Meer hanen dan kippen, er wordt er nooit n geconsumeerd. Alleen de eieren gaan in de pan.
een kruidenbitter voor de jarige job
Voorlopig is Cees niet van plan om zijn domein te verlaten. Cees weet nog altijd smeuge verhalen uit vervlogen jaren naar boven te halen. Ook wilde hij weten wie de verslaggever was. Deze zei dat "Ie d'r ientje van Alie Kroon van Trijn Luijt is". Dat wist Cees nog wel, biefstuk eten bij Tante Trijn in het cafetaria Aurora. Tien jaar geleden is Cees nog vijf dagen naar de kermis geweest. Dat vond hij geweldig, al kon hij lang niet iedereen, iedereen wist wel wie Cees was. Het feit dat Cees een bekende Wieringer is heeft er toen voor gezorgd dat het een mooie goedkope kermis voor deze beste man was.
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
(advertentie)
Slagerij Ottens
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Succes 1 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...