Jaaroverzicht 2021 mei
Uitgegeven op 28-12-2021 om 22:21  |  link  |  bewaar  |  print

Het blauw-witte Wiron hart huilde

Naast leuke helaas ook veel verdrietige berichten in 2021...


Namens de voetbalvereniging Wiron,

In zeer korte tijd zijn een aantal (oud-)vrijwilligers ons ontvallen. Het moet ontzettend zwaar zijn voor allen die hen lief hadden en wij leven intens mee. Allen hebben veel betekend voor onze club.




Joop Verwoerd 07-04-2021
Joop heeft veel betekend voor de club. Hij is jarenlang leider geweest bij de jeugd, hielp bij jeugdactiviteiten en hij was ook een vaste vrijwilliger in de kantine. Ook tijdens het klaverjassen was Joop van de partij. Daarnaast heeft hij ontzettend veel werk verzet in het onderhoud van het complex en, niet te vergeten, tijdens de bouw van de tribune.

Cees Klein 07-04-2021
Een voetbalcarrière was niet voor Cees weggelegd, hij stond liever op ijzers dan op noppen, maar hij was graag te vinden op het complex aan de Oosterkruisweg. Hij heeft jarenlang in een vaste kantineploeg gezeten, het Floddersteam. Daarnaast was hij ook een grote hulp bij de verschillende evenementen. Een visje bakken tijdens het veteranentoernooi, glazen halen en een biertje tappen tijdens Amsterdamse middag, niks was Cees te gek. En uiteraard kwam hij graag kijken bij zijn meiden!

Froukje Kort-De Vos 17-04-2021
Vele van ons zullen het niet weten maar vroeger was er elke donderdagavond de Lotto en de Toto. Elke donderdag zat mevrouw Kort in de kantine om dit in goede banen te leiden. Daarnaast heeft ze veel achter de schermen gedaan voor Wiron, ze zat in de schoonmaakploeg en heeft jarenlang de kleren gewassen van het 1e en 2e elftal. Tot op late leeftijd is ze betrokken geweest bij Wiron, mede door de voetbalkwaliteiten van haar kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Hillie Everaerts-Jorna 22-04-2021
Hillie was een echte duizendpoot, hielp samen met Joop bij het klaverjassen, zorgde voor een lekker bakkie koffie of een andere versnapering tijdens de wedstrijden en was leidster van de meiden. 26 jaar terug verhuisde ze naar Limburg maar bleef goed op de hoogte door haar kinderen en kleinkinderen die ook veel bij Wiron te vinden zijn.

John Kort 23-04-2021
En dan John, onze rots in de branding. Als je zou vragen, wat deed John allemaal voor de club, is het antwoord al snel, wat niet?

Voetballer, trainer, coach, vlagger, bestuurslid, scheidsrechter maar de laatste tijd hield hij zich vooral bezig met het onderhoud van de kantine en het terrein. Zorgen voor een mooie grasmat kon je wel aan hem overlaten, net als het regelen van een onderhouddag 1 of 2 x per jaar met vele vrijwilligers.

Twee jaar terug is hij nog mee geweest naar Radcliffe on Trent in Engeland. In de tijd dat zijn eigen kinderen die kant op gingen, kon hij nooit mee vanwege zijn werk. Wat een mooie kans kwam er op zijn pad toen bleek dat er nog paar stoeltjes vrij waren in de bus. Hij heeft genoten van de reis, het enthousiasme van de kinderen, de contacten met onze Engelse vrienden en van Engeland zelf!

Een aantal weken terug stuurde hij naar 1 van ons nog een appje “Ik lig er voorlopig even uit, groet John” Wie had toen kunnen vermoeden dat het zo tragisch af zou lopen.

We willen alle familie, vrienden en bekenden veel sterkte wensen.

Wat zullen jullie gemist worden.


En groene vingers op zolder


De Politie heeft op dinsdag 4 mei in de Tulpenstraat een hennepkwekerij ontmanteld. Een persoon is aangehouden. Er werd illegaal stroom afgetapt. Het pand zal evenals in het verleden andere panden voor een periode gesloten worden door de burgemeester is de verwachting.


Planten en kweekmateriaal zijn inbeslaggenomen.


Voorlopig geen arbeidsmigranten naast de N99


Het college van Hollands Kroon ( VVD. CDA en de Seniorenpartij Hollands Kroon) heeft bij de provincie een verzoek op tafel gelegd om op het terrein waar nu de voormalige stallen van Piet Ottens staan 11 gebouwen te plaatsen voor elk 28 arbeidsmigranten.


(foto Henk-Jan Wittink)

De provincie is nu aan zet. Deze locatie zou volgens de geldende regels ter plaatse geen mogelijkheden bieden tot de oprichting van arbeidsmigranten verblijven. Het gebied valt onder de regeling Bijzonder Provinciaal Landschap. Iets waar de oppositiepartijen die tegen dit plan zijn ook mee schermen. Volgens het college zou het gaan om een periode van maximaal 15 jaar. Hierna zal het gebied weer teruggegeven worden aan het landschap.


Er werd ook gevierd!


Op 19 mei 1961 stapten Jan Rotgans en Tima Omis in het huwelijksbootje. Samen in de jaren vijftig naar de ruiterfuif van de Wironruiters, hier ontstond de verkering, daarna verloofd en getrouwd. Met elkaar en met Stroe. Dit laatste bleek wel aan de vele versierselen, ballonnen en vlaggen woensdagmorgen op Stroe.


Het bruidspaar was blij verrast met alle aandacht woensdagmorgen. (Fotografie Henk-Jan Wittink)


Marten Snoodijkhof wordt het...


Nieuwbouwproject goed voor 19 huizen

Hippolytushoef krijgt er in één keer 19 huizen bij. Zestien ervan komen in de Marten Snoodijkhof, drie bij de entree van deze hof aan de Elft. De naam, voortgekomen uit een prijsvraag, is woensdag officieel onthuld. Wieringen eert hiermee een belangrijke verzetsman.


De prijswinnaar Daniël Mouhi uit Amsterdam (geboren in Den Helder) met het straatnaambordje, links de juryleden Dorus Rasch en Henk Braad, rechts de heer Segers namens bouwer Dozy.

Henk Braad vertelde over de geschiedenis van Marten Snoodijk en de keuze van de jury.(fotografie Henk-Jan Wittink)



Foto's Sfeerimpressie Snoodijkhof - met dank aan Dozy


Kermisexploitanten protesteerden, Wieringer blikvanger was erbij


Deze zal zeker opvallen vrijdag in Hilversum. Henk-Jan Jonker is het met veel collega's zat. 'De Kermis moet open.'



Om de aandacht extra te trekken voor de moeilijke situatie waarin deze beroepsgroep zit is de schitterende Scania versierd met dit tafereel. Het einde is nabij als het nog langer duurt is het gevoel bij deze mensen. Wij zullen dit vanavond zeker terug zien op de landelijke media.


Rondje om met minder goede afloop


Rondje om met fotograaf Henk-Jan en de broekzaktelefoon. De zware Nikon om de nek is lastiger te vervoeren dan de telefoon in de broekzak, vandaar.


8 mei, de Japanse Kersen staan vol in bloei, helaas veel bloesem gesneuveld door de storm. Gebeurt niet vaak dat de kleurenpracht in mei nog te bewonderen is.

Het 'Cobos' in volle bloei dankzij Hollands Kroonse Uitdaging en de familie Kapiteyn Bloembllen, ere aan wie ere toekomt, (Eer)Co Kostwinder zijn paradepaardje en helaas ook vaak zorgenkindje omdat er weleens schelmen en schavuiten zijn noeste arbeid verstoren.


Heel stoer, boompjes planten rondom die vreselijke dingen midden in het bos. Terwijl...

... op andere plekken het bos gekapt wordt om te verdwijnen in de bio-centrales.

Deze boom viel helaas bij de buren in de tuin, maar Thea heeft de zon in huis!

(advertentie)
Actueel...
19-05-2024 Spetterende afsluiting jubileum weekend, Theo schiet in de laatste minuut de gelijkmaker erin
19-05-2024 Speeltuin Elzenhof Middenmeer open!
19-05-2024 Foto van het weekend
19-05-2024 Programma en uitslagen v.v. Succes
19-05-2024 Programma en uitslagen z.v.v. Succes
19-05-2024 Nogmaals de mooie zaterdag bij een honderdjarige vereniging
19-05-2024 Jubileumtoernooi jeugd en ouderen op zaterdag groot Succes
18-05-2024 E.K. voetbal, vakantie en Olympische Spelen in aantocht, tijd voor een nieuwe televisie?
18-05-2024 Overleden de heer Schat
18-05-2024 Westerlander Dorpsfeest
18-05-2024 Jubileum weekend van start bij v.v. Succes
17-05-2024 Open huis tijdens boerderijdag bij Familie Miedema in Slootdorp
17-05-2024 Overleden mevrouw Bakker - Hegeman
17-05-2024 Zomerlidmaatschap bij t.v. de Vlieter
16-05-2024 Gemeentebericht
16-05-2024 Programma en uitslagen v.v. Wiron
16-05-2024 Kerknieuws
16-05-2024 Personeel gezocht Rinus Security
16-05-2024 Praat mee met BBB
16-05-2024 Het aardbeienseizoen is in volle gang bij Bakkerij Dunselman
15-05-2024 Voerankondiging Wieringer Skeurkalender
15-05-2024 Wieringen Walking By Night deelde cheques uit
15-05-2024 Gemeenten Kop van Noord-Holland zetten koers uit voor Sociaal Domein
15-05-2024 Aanpak leeftijdscontrole alcoholwet in de regio door GGD
15-05-2024 De graafmachine is gered uit de prut
15-05-2024 Sluit aan bij het Pro-Action Café van het Gouden Kans Project Hollands Kroon!
15-05-2024 Uitslagen Dartclub Wieringen
15-05-2024 Westfries programma in het Bakkerijmuseum Medemblik tijdens Pinksterweekend 2024
15-05-2024 Uitslagen sjoelen DAS Raak
15-05-2024 Er staat weer wat op stapel, binnenkort meer nieuws
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Style Bi-Tone
€ 21.495,-

Toyota Corolla Cross 2.0 High Power Hybrid Team D full options
€ 45.250,-

Algemeen nieuws: