Jaaroverzicht 2020 juni
Uitgegeven op 31-12-2020 om 19:35  |  link  |  bewaar  |  print

En dat was De Oude Beurs


Ook bij Wieringers bijzonder geliefd als uitgaanscentrum in de jaren 80 & 90. Het is voor velen toch even slikken dat het 'Music Palace' met de grond gelijk gemaakt is.


Herman Loer maakte deze foto. Wat heeft de oudere generatie er genoten bij Roel Zonneveld. Wat een topartiesten naast 'Walther PPK and the Bullits' hebben daar wel niet opgetreden.


Jenny zwaait na 40 jaar af als vrijwilliger maaltijdbezorger


Jenny Zuur heeft zaterdag 27 juni als vrijwilliger na veertig jaar afscheid genomen als maaltijdbezorger bij Wonen Plus Welzijn Maaltijdbezorging Wieringen. Vroeger heette dit Tafeltje Dekje.


Henk Tigchelaar bood namens de organisatie een fraai boeket aan. (Fotografie Herman/aangeleverd)
Ooit reageerde zij in 1980 op een advertentie in de Wieringer Courant. Er werden vrijwilligers gezocht die met hun eigen auto maaltijden wilden bezorgen bij ouderen en andere mensen die een abonnement op deze service genomen hadden. Eerst werd de service verleend door o.a. scholieren van Alvitlo. Toen er meer mensen in het buitengebied van deze service gebruik gingen maken werd er naar vrijwilligers met een auto gezocht. De maaltijden werden toen bereid in het Noorderlicht, een jaar of vijf geleden werd de keuken in Noorderlicht gesloten en kwamen de maaltijden uit Schagen. In de eerste jaren werden de maaltijden nog warm bezorgd, later werden dit maaltijden die men zelf moest opwarmen.

De maaltijden worden nu vanuit Kapellehof in Den Oever uitgeleverd. Dit heeft ook te maken met de ophanden zijnde nieuwbouw in Hippo. Zogezegd eerst dus alleen in de eigen auto. Later kwam er een bus en werd er met duo's bezorgd. Rond 2008 schoof ook haar man Aart aan in de bezorging, Aart gaat voorlopig nog even door. Jenny vindt veertig jaar een mooi moment om te stoppen, de jaartjes gaan tellen. In haar vrije tijd speelt Jenny graag Bridge.


Kinderen zongen voor bewoners Noorderlicht


De kinderen die zangles van Petra Rotgans krijgen traden woensdagmiddag op op het grasveld bij Noorderlicht.


De bewoners, personeel en bezoekers genoten zichtbaar van het optreden.

Het was juist op tijd weer lekker weer na een paar frisse dagen.


Toos Doves eeuweling


De gemeente heeft er een eeuweling bij. Mevrouw Toos Doves heeft deze mijlpaal op donderdag 11 juni bereikt.


I.v.m. de corona-crisis heeft de gemeente beleefd aangeboden om op enig ander moment langs te komen. Daar wilde mevrouw Doves echter niets van weten. 'Je wordt maar één keer honderd!' zei ze. Aldus geschiedde en zo kwam burgemeester Rian van Dam met een mooi boeket 's ochtends langs op de koffie. Mevrouw Doves is nog bijzonder kwiek. Alleen het gehoor en de ogen worden ietsje minder. Ze woont zelfstandig en was ooit de eerste bewoonster van het Parkzicht complex. Hiervoor woonde zij op het Cinemaplein en daarvoor op Westerland. Vroeger werkte Toos bij Thijs Kort in de modezaak.


De kleinkinderen hebben het huis binnen en buiten versierd. Er is inmiddels al flink getoeterd in de straat. De verjaardag wordt in huiselijke kring gevierd (Fotografie Henk-Jan Wittink/SAMSUNG telefoon)


WR222 vist enorm anker op


Woensdagnacht kwam de WR 222 met een groot anker de haven binnenlopen.


Het anker trok donderdag veel bekijks op de haven.


(Fotografie Henk-Jan Wittink/SAMSUNG telefoon)


Luyt Groep 60 jaar


Een iconisch bedrijf in de gemeente Hollandse Kroon viert dit jaar haar 60 jarig jubileum. Het is de Luyt Groep. De Luyt Groep staat bekend om de productie van lieren voor vooral de scheepvaart en de productie van schepen. Het bedrijf heeft dan ook een eigen scheepsdok in Den Oever. Alle reden om het bedrijf eens uit te lichten.


Eén van de eerste lieren gepresenteerd.

Historie van de Luyt Groep
De Luyt Groep werd in 1960 opgericht door Jan Luijt als Machinefabriek Luyt. De economie dreef op het voormalige eiland Wieringen vooral op de scheepvaartindustrie. Voor schepen was er toentertijd een enorme vraag naar lieren. Vanwege de lange wachttijden van lieren, werd de machinefabriek een groot succes. Niet alleen werden er lieren gemaakt voor de scheepvaart, ook in andere branches waar lieren nodig waren klopte men aan bij Machinefabriek Luyt. In de loop der jaren heeft de machinefabriek haar activiteiten uitgebreid met andere producten voor de scheepvaart, zoals dekwerktuigen, filtersystemen en producten voor de voortstuwing van schepen. In 2003 werden alle activiteiten onder de Luyt Groep geschaard en begon het bedrijf zich ook bezig te houden met scheepsbouw. Luyt maakt hierbij schepen voor talloze doeleinden. Luyt mag zich na 60 jaar nog steeds verheugen in een grote afzetmarkt wereldwijd. Het bedrijf is altijd een familiebedrijf gebleven, de leiding ligt tegenwoordig in handen van de kinderen van Jan Luijt.


De grondleggers van het bedrijf, Jan Luijt en Tiny Luijt - ten Bokkel.

Duurzaamheid en milieu
In deze tijden dat energiebesparing centraal staat en huishoudens met een energievergelijker de meest groene energieleverancier kiezen, houdt ook de Luyt Groep zich volop bezig met duurzaamheid en milieu. Vooral door het gebruik van duurzame materialen. Hierdoor gaan de lieren en andere producten van Luyt zeer lang mee. Het is niet ongebruikelijk dat een lier dat door de Luyt Groep is geproduceerd ruim 40 jaar meegaat. Daarnaast wordt duurzaamheid ook toegepast bij onderdelen die energie vragen. Zo vragen remsystemen, aandrijfsystemen en brandstofsystemen minder energie en fossiele brandstoffen, zodat ze zo weinig mogelijk een nadelig effect op het milieu hebben. Ook producten die over de levensduur heen zijn, hoeven nog niet afgedankt te worden. Bij Luyt reviseert men ook producten, zodat ze een tweede leven krijgen.


Het grootste visserijschip in 2020 opgeleverd vanuit Den Oever voor een Engelse klant.

Scheepsbouw
Een opvallend onderdeel van de Luyt Groep is de scheepsbouw. Regelmatig haalt Luyt hiermee het nieuws als er weer eens een prachtig schip gereed is. Luyt is gespecialiseerd in het produceren van aluminium schepen. Het grote voordeel van gebruik van aluminium, is dat het materiaal nagenoeg onderhoudsvrij is, licht in gewicht en een hoogwaardig kwaliteitsmateriaal is. Luyt maakt schepen voor de visserij, personenvervoer, milieuonderzoek en schepen voor duik- en sleepwerkzaamheden. Alle onderdelen van een schip worden door de Luyt Groep zelf geproduceerd, zodat kwaliteit gewaarborgd is. Daarnaast bouwt de Luyt Groep ook casco onderdelen voor schepen, zoals complete stuurhuizen en mastsystemen.


De horeca mag weer open, onder voorwaarden


HIPPOLYTUSHOEF - Café De Kasteleen gaat 19 juni weer open, met een mooi terras!





Na een hectische en spannende week zijn we er klaar voor, om jullie te ontvangen op onze mooie zonnige terras. Terras is open van 15:00 tot 22:00 uur, gezellig een spelletje doen onder het genot van een drankje is ook mogelijk. Als je wilt aanschuiven graag een belletje naar 06 83688414. Café gaat om 21:00 uur open ook graag even van ten voren bellen. Wij hebben er zin in en hopen jullie ook!
Leen en Thea.



Rondje om, altijd goed bekeken, vooral bij Wieringers in den vreemde


HRondje om op een bloedhete dag, maar in het windje en de schaduw in het bos was het te doen.


Hierlangs fietsend denk ik altijd aan het nummer 'A walk through the Black Forrest' van Horst Jankowski. En daar word je vrolijk van...




Oppassen geblazen...


Met alle leidingen en kabels in de grond kunnen er geen bomen meer geplant worden langs de wegen in de gemeente.


Klein Hoenderdaell in het Cobos, tropische verrassing in de vijver in het Co(Kostwinder)bos.


Achter dijk is het mooi, achter de andere kant steken er tientallen windmolens af tegen de einder, minder mooi. (Fotografie Henk-Jan Wittink / SAMSUNG telefoon)


(advertentie)
Actueel...
19-05-2024 Spetterende afsluiting jubileum weekend, Theo schiet in de laatste minuut de gelijkmaker erin
19-05-2024 Speeltuin Elzenhof Middenmeer open!
19-05-2024 Foto van het weekend
19-05-2024 Programma en uitslagen v.v. Succes
19-05-2024 Programma en uitslagen z.v.v. Succes
19-05-2024 Nogmaals de mooie zaterdag bij een honderdjarige vereniging
19-05-2024 Jubileumtoernooi jeugd en ouderen op zaterdag groot Succes
18-05-2024 E.K. voetbal, vakantie en Olympische Spelen in aantocht, tijd voor een nieuwe televisie?
18-05-2024 Overleden de heer Schat
18-05-2024 Westerlander Dorpsfeest
18-05-2024 Jubileum weekend van start bij v.v. Succes
17-05-2024 Open huis tijdens boerderijdag bij Familie Miedema in Slootdorp
17-05-2024 Overleden mevrouw Bakker - Hegeman
17-05-2024 Zomerlidmaatschap bij t.v. de Vlieter
16-05-2024 Gemeentebericht
16-05-2024 Programma en uitslagen v.v. Wiron
16-05-2024 Kerknieuws
16-05-2024 Personeel gezocht Rinus Security
16-05-2024 Praat mee met BBB
16-05-2024 Het aardbeienseizoen is in volle gang bij Bakkerij Dunselman
15-05-2024 Voerankondiging Wieringer Skeurkalender
15-05-2024 Wieringen Walking By Night deelde cheques uit
15-05-2024 Gemeenten Kop van Noord-Holland zetten koers uit voor Sociaal Domein
15-05-2024 Aanpak leeftijdscontrole alcoholwet in de regio door GGD
15-05-2024 De graafmachine is gered uit de prut
15-05-2024 Sluit aan bij het Pro-Action Café van het Gouden Kans Project Hollands Kroon!
15-05-2024 Uitslagen Dartclub Wieringen
15-05-2024 Westfries programma in het Bakkerijmuseum Medemblik tijdens Pinksterweekend 2024
15-05-2024 Uitslagen sjoelen DAS Raak
15-05-2024 Er staat weer wat op stapel, binnenkort meer nieuws
(advertentie)
Occasions
Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2013 3 drs
€ 5.250,-

Toyota Yaris 1.5 benzine Aspiration
€ 14.745,-

Algemeen nieuws: