Bizar, er worden nu ook al slangen gedumpt in het bosUitgegeven op 18-10-2020 om 00:31 |
link |
bewaar |
printWIERINGERMEER - Ongelooflijk, er is nu zelfs een slang gedumpt in het bos. Gelukkig is het reptiel gevangen en naar de opvang verhuisd. Het moet toch niet gekker worden?
De slang, deze hoort echt niet thuis in deze omgeving. Gelukkig opgevallen door mensen die als zovelen erop uit trokken om even te genieten van het mooie weer. Anders had het dier het niet overleefd. Wie doet zoiets? Dan ben je niet echt goed in je hoofd.
Ingrid Commandeur stuurde ons dit bericht:
'Vanmiddag kregen we een bijzondere melding.
Het ging om een slang in het Robbenoordbos (we wilden het eerst bijna niet geloven).
Gelijk contact opgenomen met Boswachter Mikal
Bij navraag bleek het toch echt om een gedumpte slang te gaan.
Mikal heeft collega Gertjan ingeschakeld, hij heeft de slang gevangen.
De slang is overgebracht naar een ervaren slangenkenner. De slang wordt daar opgevangen.
Het blijkt om een koren- of maisslang te gaan, gelukkig was zijn of haar conditie nog goed. Alleen een beetje mager.'
De pijl verwijst naar de vindplaats.
Informatie over de gevangen slang op Wikipedia opgezocht:
De maïs slang ( Pantherophis guttatus ) een Noordamerikaanse species van ratten slang die zijn kleine prooien onderwerpt door vernauwing . Het wordt gevonden in het zuidoosten en midden van de Verenigde Staten . Hoewel ze oppervlakkig lijken op de giftige koperkop en vaak worden gedood als gevolg van deze verkeerde identiteit, missen maïsslangen functioneel gif en zijn ze onschadelijk en gunstig voor mensen door te helpen bij het bestrijden van populaties van wilde knaagdieren die gewassen beschadigen en ziekten verspreiden. Hun volgzame aard, onwil om te bijten, matige volwassen grootte, aantrekkelijk patroon en relatief eenvoudige verzorging maken ze tot algemeen gehouden huisdierenslangen. De maïsslang is genoemd naar de regelmatige aanwezigheid van de soort in de buurt van graanopslagplaatsen, waar hij jaagt op muizen en ratten die geoogste maïs eten. De Oxford English Dictionary citeert dit gebruik al in 1675. Sommige bronnen beweren dat de maïsslang zo genoemd wordt omdat het kenmerkende, bijna geruite patroon van de buikschubben van de slang lijkt op de korrels van bonte maïs. Ongeacht de oorsprong van de naam, kan de maïsreferentie een handig geheugensteuntje zijn voor het identificeren van graanslangen.
Graanslang