Klinkende overwinning Tonegido in inhaalweekend
Uitgegeven op 23-02-2020 om 20:07  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De handballers van Tonegido moesten als enige dit weekend een wedstrijd spelen in de tweede divisie. Reden was de storm van twee weken geleden waardoor tegenstander Cometas uit Leeuwarden niet de dijk over kon.


Thomas Tijsen debuteerde zondag in de hoofdmacht en kreeg in de tweede helft veel speeltijd.

Voor het eerst dit seizoen kon Tonegido met een complete veldselectie aantreden. Alleen keeper Rick Idema moest verstek laten gaan wegens vakantie. Voor hem in de plaats stond de debuterende Thomas Tijsen op het formulier. Direct werd duidelijk dat Tonegido de baas was in eigen huis. Al snel liep de score op en na amper zes minuten stond het al 6-2. Het was zaak om bij de les te blijven en niet te vervallen in gemakzucht. Tonegido bleef bij de les al kwam Cometas nog even terug tot 13-10, daarna ging het gas er op en liepen de groenhemden gemakkelijk weg naar een ruststand van 21-13.

De tweede helft ging Tonegido verder waar het de eerste eindigde. Geconcentreerd werden de aanvallen afgemaakt en stond de verdediging zijn mannetje. Geholpen door de ontketende cirkelspeler Maikel Baars die er maar liefst 18 in legde vanmiddag waarvan 8 strafworpen, werd Cometas over de knie gelegd. Doordat de Wieringers het laatste kwartier gingen experimenteren met zeven veldspelers liep de score niet nog hoger op. Ook kon Thomas Tijsen zijn eerste minuten maken in de hoofdmacht. Langer dan verwacht verrichtte hij enkele knappe reddingen en droeg zodoende bij aan een mooie overwinning van uiteindelijk 38 tegen 28.

Volgende week staat de moeilijke uitwedstrijd tegen nummer één Unitas uit Rolde op het programma. Wordt deze wedstrijd gewonnen dan doet Tonegido weer helemaal mee om de bovenste plaatsen. Volgende thuiswedstrijd is op zondag 8 maart om 13.15 uur. Tegenstander dan is nummer 2 Ha-STU uit Nijmegen


(Fotografie Henk-Jan Wittink)
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
BSA - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...