HILCO - in retrospectief
Uitgegeven op 20-01-2020 om 16:55  |  link  |  bewaar  |  print

OOSTERLAND - De Culturele Kring Wieringen organiseert van 25 januari 2020 tot en met 23 februari 2020 een bijzondere overzichtsexpositie in de Oosterlander kerk genaamd ‘HILCO- in retrospectief.

Deze expositie over de Wieringer kunstenaar Hilco Visser omvat een selectie van zijn mooiste werken, vervaardigd tussen 1968 t/m 2019.
Veel Wieringers zijn in het bezit van werk van Visser en hebben dit werk voor de expositie in bruikleen gegeven.‘Aantasting is een consequentie van het leven. Dingen roesten weg, ijs dooit en druipt, de wind laat bomen scheefgroeien. Dat is een gegeven, een realiteit waar we niet omheen kunnen’
De kijker ontmoet in de schilderijen geen opgestoken vinger, geen verwijt dat het anders zou kunnen of moeten. Realiteit is realiteit: in ruimte en tijd. De kijker wordt uitgenodigd om dichterbij te komen en die realiteit mee te beleven. Hilco Visser heeft de afgelopen vijftig jaar de ruimte die het dichtst bij hem is, met groot vakmanschap en intensiteit, in de tijd vastgelegd. In het duidelijke besef dat een landschap nét zo door tijd en ruimte worden aangetast als hijzelf. Wie de schilderijen zó bekijkt krijgt daardoor ook de maker in beeld.

De feestelijke opening van ‘HILCO’- in retrospectief zal plaatsvinden op zaterdagmiddag 25 januari as. om 15.00 uur in de Oosterlander kerk. Piet Bruul verzorgt de muziek. Iedereen is van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.
Na de opening is deze unieke expositie nog te bezoeken t/m zondag 23 februari 2020.
Iedere zaterdag en zondag van 13.30 tot 16.30 uur. Adres: Kerkweg 22 te Oosterland (Wieringen)

De Culturele Kring Wieringen nodigt u van harte uit voor een bezoek. Verdere informatie over deze expositie, maar ook over de jaaragenda van 2020, is te vinden op de website: www.zininoosterland.nl.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ ,-

Te koop Fiat panda bouwjaar 2013, lage km stand
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Kroonprins op bezoek bij de familie Luijt - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...