Poldertje van Kroon is nu onbeschermd
Uitgegeven op 08-12-2019 om 21:22  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Een van onze lezers merkte tijdens een tochtje over Wieringen een opvallende verandering bij het Normerven, in de volksmond het Poldertje van Kroon, op: De palen en afrastering zijn aan de binnenkant van de dijk weggehaald, zodat iedereen vrij toegang heeft om de dijk vanaf de binnenkant op te gaan.

Mensen die geen besef hebben van de natuurwaarden van werelderfgoed De Wadden en de hoogwatervluchtplaatsen, eet en leefgebied van de waddenvogels, verstoren de rust en brengen schade toe. Er lopen mensen met vrij lopende honden, anderen gaan met fietsen en brommers de dijk op.Vogelkenner Wim Tijsen weet niet of de afwezigheid van afrastering tijdelijk is of niet.
"Ik zag wel dat aan de binnenkant de hekken en palen weg zijn, maar aan de achterkant staan ze nog als het goed is. Nu de binnenkant vrij is, is er een extra barricade ter bescherming van de hoogwatervluchtplaats weg. Het heeft te maken met het nieuwe beleid van HHNK: geen schapen meer op dijk."

Het Normerven is in beheer bij Staatsbosbeheer. Kans op handhaving van de bescherming is nihil, want in het Noordhollands Dagblad stond te lezen, dat slechts 1 handhaver alle natuurgebieden van Staatsbosbeheer in de kop van Noord-Holland in de gaten moet houden.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Het weer...
het kan mij niet heet genoeg
het is wel weer mooi geweest zo
  
Occasions
Toyota Yaris 1.0 VVTi Aspiration 5drs
€ 9.350,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Burgemeester Schellinger en 350 jaar De Jordaan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...