Succes snel klaar met Oosterend
Uitgegeven op 06-10-2019 om 20:30  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Succes had ruim tien minuten nodig na de start om de 3-0 op het bord te zetten. Hierna kwam de thuisploeg geen moment meer in gevaar en heeft het nu 9 uit 3.

Een hardwerkend Succes was duidelijk de betere in de sportieve wedstrijd.

Voor het eerste elftal van Succes verloopt de competitie in de vierde klasse A tot dusver vlekkeloos. Na drie wedstrijden heeft de ploeg van trainer Wouter Rood de maximale score: negen punten uit drie duels. Op het eigen, regenachtige veld aan de Belt was ditmaal het Texelse Oosterend het slachtoffer: 3-0.

De wedstrijd was nog maar amper begonnen, of het stond al 2-0 voor de thuisploeg. Het was de nieuwbakken stopper, youngster Job van Straalen, die reeds na enkele minuten de 1-0 scoorde door het leder na een afgeslagen corner vol tegen de touwen te jagen. De jonge krullenbol, groot van postuur, houdt zich steeds beter staande in het centrum van de defensie, en begint warempel nog te scoren ook.

Met een curieus afstandsschot van plusminus 25 meter dat via de paal doel trof, zette groeibriljant Toine Bugel (hij zakte hierna ver weg, verviel in oude fouten, helaas) enkele minuten later de 2-0 op het scorebord. Eigenlijk was de wedstrijd daarmee na een minuut of vijf à zes al gespeeld. Succes leunde enigszins gemakzuchtig, hooghartig soms welhaast, achterover, Oosterend was niet bij machte ook maar iets dat op een kans leek, te creëren.
Desalniettemin zette een van de uitblinkers in de eerste helft, middenvelder Jeroen Metselaar, Succes nog voor rust op 3-0. Na een knappe aanval over een vijftal schijven knalde hij vanaf een metertje of achttien haarfijn raak. De wedstrijd was zo goed als gespeeld.

Vandaar ook dat het tweede bedrijf net zo goed schriftelijk afgedaan had kunnen worden. Goalie Martijn Lont verrichtte nog een reddinkje hier en daar, maar daarna was de koek wel op. Iedereen – het natgeregende publiek incluis – snakte naar het eindsignaal, dat na een povere tweede helft uiteindelijk toch met gejuich werd ontvangen.

Want, inderdaad: negen uit drie… De blauwzwarte trots uit de parel doet eindelijk weer eens van zich speken. De fiere Rood-brigade lijkt inspiratie te putten uit de spraakmakende prestaties van dé sensatie van de eredivisie: Donyell Malen, de PSV’er uit Westerland. Man of the match in Hippo was ditmaal de ausputzer: alleskunner Maikel Hoekstra; hij speelde een puike, foutloze partij voetbal.

Volgende week wacht andermaal een Texelse tegenstander: Texel’94. In de hoofdstad van het schiereiland: Den Burg. Aanvang twee uur. Even een bakje koffie op de TESO, de nieuwe veerboot, en je bent er. Neem je blauwzwarte sjaal mee; het kan er waaien.

De spelers vieren na een geweldig schot de 2-0 gemaakt door Toine Bugel.

Jeroen haalt uit en scoort de derde en laatste van de natte koude middag.

Martijn Lont hoefde welgeteld één keer naar de bal te duiken, hier tikt hij de bal voor het doel weg.