Flora- en Visserijdagen Den Oever in teken van de Hollandse garnaal
Uitgegeven op 19-08-2019 om 20:20  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - De Flora- en Visserijdagen in Den Oever staan op het punt van beginnen. Van 23 tot en met 26 augustus bruist het levendige vissersdorpje als nooit tevoren. Met kermis, feesttenten, proeverijen, markt én de traditionele vlootschouw op maandag 26 augustus, valt er voor jong en oud veel te beleven. Dit jaar wordt op het Haventerrein veel aandacht besteed aan de Hollandse garnaal.


Een gratis écht vers visje proeven of altijd al eens mee willen varen op een échte vissersboot? Dat kan. Tijdens de feestdagen kunnen vissermannen namelijk alles vertellen over de vissen, garnalen, mosselen, schepen, netten en het leven op zee. Op maandag 26 augustus varen tussen 11.00 uur en 14.30 de rijkelijk versierde schepen tijdens de vlootschouw (inschepen om 12.30). Uiteraard kunt u weer gratis aan boord stappen voor een tochtje over de Waddenzee. Om teleurstelling te voorkomen: wees op tijd! Daarnaast is er tijdens de vissersfeesten ook veel live-muziek. Van vrijdag tot en met dinsdag puilen als gewoonlijk de kroegen en feesttenten weer uit. Ook op straat zijn diverse optredens te aanschouwen.Gedurende de feestdagen kan een blik worden geworpen in de rijkelijk versierde bloementent in het dorp. Daar is ook een grote kermis te vinden. Zondags worden oude ambachten tentoongesteld en draaien er oude dieselmotoren. Op het haventerrein is van alles te leren over de Hollandse Garnaal, maar ook over schollen, schar en tal van andere vissoorten. Alleen praten? Uiteraard is er ook veel gratis proeven! Maandag 26 augustus zullen tevens honderden kilo's gebakken vis door Oeverse vissers gratis worden uitgedeeld. Ook wordt er die dag 's ochtends geroeid.Wie gewoon lekker wil slenteren langs de vele kraampjes die in en rond de visafslag zijn geplaatst, is natuurlijk ook van harte welkom. In diezelfde afslag is tevens een grote vis-showtafel neergezet. Daarop zijn talloze soorten vissen uit binnen- en buitenwateren tentoongesteld. Vooral kinderen kijken hun ogen uit!


(foto's aangeleverd Vlootschouw commissie)

Nieuw dit jaar is dat eenieder die wil op woensdag- en donderdagavond verse gladiolen - dé Florabloem bij uitstek - kan kopen in de bloementent. Daarmee hoopt de organisatie Den Oever te veranderen in een bloemenzee. Op zondag vindt er bovendien in de haven een wedstrijd 'bommetje' plaats. Deelnemers (vanaf 12 jaar) zullen strijden om de hoogste waterspetters die zij veroorzaken. Deelnemen mag, kijken natuurlijk ook!

Het complete programma is te vinden op www.visserijdagen.nl of houd de Facebookpagina in de gaten!
(advertentie)
(advertentie)
Uw warme bakker!
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Piet Vilten - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...