Dijkgatboscross is terug in het bos
Uitgegeven op 25-06-2019 om 11:50  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERMEER - Ruiters uit heel Nederland strijden op zondag 30 juni weer om de winst in het Dijkgatbos. Die dag organiseert LRPC Wieringermeerruiters de samengestelde wedstrijd SGW Dijkgatbos voor combinaties in de klasse B en de klasse L.

Van 9:30 uur tot 16:00 starten de ruiters met hun pony's en paarden om op snelheid de hindernissen in het bos te overwinnen. Ze zullen uitdagende hindernissen tegenkomen. Er zijn meerdere waterpartijen, boomstammen, strobalen, huisjes, picknickbanken en zelf bootjes die gesprongen moeten worden.
De organisatie wordt bijgestaan door een team van bijna 100 vrijwilligers dat ervoor zorgt dat de uitverkochte wedstrijd veilig verloopt en de juiste scores worden bijgehouden.


Britt Huisman met haar pony Bob in training voor de crosswedstrijd

Een van de organisatoren, Gitte Lont, vertelt: "De afgelopen anderhalf jaar zijn we bezig geweest met plannen maken, fondsen werven, samenwerkingen zoeken en keihard de handen uit de mouwen steken en nu komt het tot het door ons zo gewenste resultaat: de crosswedstrijd is terug in het bos. We hebben met elkaar een prachtig project onder handen. Samen met een vijftal zorgboerderijen hebben we hindernissen gebouwd. Staatsbosbeheer heeft ons de ruimte gegeven te doen wat nodig was om het pad weer veilig te krijgen en vele fondsen en sponsoren hebben het financieel mogelijk gemaakt. Nu zullen we zien welke combinatie het bos het beste door komt, prachtig om te zien, we verwachten dan ook heel wat toeschouwers."

Dijkgatboscross
De crosswedstrijd voor paarden en pony's heeft een langjarige historie in het Dijkgatbos. Al meer dan 60 jaar geleden werd deze wedstrijd voor het eerst georganiseerd door een afvaardiging van de Wieringermeerruiters. In de loop der jaren organiseerden de ruiterverengingen in de regio dit, maar de afgelopen twee jaar waren de omstandigheden in het Dijkgatbos niet goed genoeg om de wedstrijd veilig te kunnen organiseren. Nu de Commissie Dijkgatbos van de Wieringermeerruiters de route grondig heeft gerenoveerd is het pad weer klaar voor een lange reeks crosswedstrijden in het bos de komende jaren. Meer informatie over de wedstrijd is te vinden via www.sgwdijkgatbos.nl of via Facebook.
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Te koop Heinkel Motor, zeer mooi
€ 2.750,-

Te koop Nissan Juke 1.6 Acenta
€ 9.450,-

Wieringer historie:
Bewakingsdienst - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...