Flora- en Visserijdagen voortaan georganiseerd door één bestuur
Uitgegeven op 24-05-2019 om 10:31  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Alle festiviteiten tijdens de Flora- en Visserijdagen in Den Oever, die dit jaar gepland staan van 23 tot en met 26 augustus, worden vanaf dit jaar georganiseerd door het bestuur van de stichting Vlootschouw Commissie. Zij hebben de taken van de Bloemenvereniging Flora overgenomen.

Naast de buitendijkse evenementen (zoals de Vlootschouw en vele activiteiten op het Haventerrein), organiseert de stichting Vlootschouw Commissie dit jaar ook de binnendijkse evenementen (zoals de kermis en bloementent).

Het bestuur van de Bloemenvereniging Flora kampte met schaarste van vrijwilligers. Vorig jaar kon daardoor onder andere geen bloementent worden opgezet. Op de ledenvergadering van mei is besloten de leiding in handen te geven aan de vrijwilligers van de stichting Vlootschouw Commissie. “Wij hebben dit op ons genomen omdat we de vereniging wilden behouden en om te garanderen dat de traditie in stand blijft”, zegt secretaris Arnoud Vooijs van de Vlootschouwcommissie.

Feest blijft hetzelfde
“Het mooie is: voor de feestgangers die de Flora- en Visserijdagen bezoeken verandert er niets”, zegt Vooijs. “Wij hebben besloten de taken die de Floravereniging jaren op zich nam van hen over te nemen. In bepaalde opzichten is dat ook praktischer: bijvoorbeeld bij het aanvragen van vergunningen.”

De Bloemenverening Flora kent ongeveer zevenhonderd leden en de vereniging blijft ook gewoon bestaan. De intentie van de nieuwe organisatie is om de bloementent die vorig jaar niet kon worden opgezet en ingericht, weer te laten terugkeren. Ook zal jaarlijks de contributie weer worden opgehaald. Vooijs: “Net als eerdere jaren zullen de kermis en feesttent met horeca weer voor een hoop vertier zorgen.”

De jaarmarkt die traditiegetrouw werd georganiseerd zal wel van gedaante veranderen. “Op de haven komen dit jaar tientallen kramen te staan, drie dagen lang. Daar zijn al veel aanmeldingen voor. Dus in plaats van één dag jaarmarkt, is er dit jaar drie dagen markt.” Ook het buitendijkse programma met muziek, demonstraties en visproeverijen gaat gewoon door.

De organisatie is blij het jaarlijkse feest voor het dorp te kunnen behouden. Naast de Flora- en Visserijdagen organiseren zij ook al jaren de Sinterklaasintocht. Om de taken beter te verdelen zijn Richard Wigbout en Leonie Vonder tot het bestuur toegetreden. “Met deze groep vrijwilligers gaan we er ook dit jaar weer een spetterend feest van maken”, besluit Vooijs.

De stichting roept vrijwilligers die willen bijdragen aan de festiviteiten of ideeën hebben op om zich te melden via info@visserijdagen.nl. "Alle hulp en ideeën zijn meer dan welkom!".
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Wieringer historie:
WR 17 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...