Tuinclub Vrouwen van Nu er op uit
Uitgegeven op 19-05-2019 om 22:03  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - De Korenaar, de tuinclub van Vrouwen van Nu, heeft een bezoek gebracht aan de tuin van Gerjan en Ria Doeschot op het westelijk deel van Wieringen. Het werd een interessant en leerzaam bezoek. De groep kreeg een prachtige rondleiding door de ruim dertien hectare, natuurlijke tuin, die 28 jaar geleden is aangelegd.

De aangelegde tuin bestaat uit ongeveer 250 bomen en 200 planten. Twintig procent van de opbrengst van de fruitbomen, als appels, peren, pruimen, kiwi's, bessen, bramen en frambozen is voor eigen gebruik, de rest is voor de vogels en insecten. De fruitbomen en struiken staan tussen de andere bomen en heesters, wat heeft geresulteerd in een gevarieerde combinatie met kleuren en tinten. Ook de verschillende groenten die er tussen staan zorgen voor een bijzondere afwisseling. Verder is er een grote vijver aangelegd en om de tuin heen een ringsloot waar de broedvogels kunnen broeden.


Foto familie Doeschot

Tuinclub De Korenaar van Vrouwen van Nu - Wieringen, bestaat 23 jaar en is een gezellige club die eens per maand bij elkaar komt. 's Zomers bezoeken de leden bijzondere tuinen, 's winters is de groep creatief of gaat op bedrijfsbezoek. Meer informatie op de website vrouwenvannu.nl/wieringen.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Te koop Audi A6 Avant 1.9TDI Exclusive
€ 3.650,-

Te koop Toyota Avensis Wagon 2.0D Business
€ 7.895,-

Wieringer historie:
Vatrop - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...