Google en privacy
Uitgegeven op 14-05-2019 om 19:17  |  link  |  bewaar  |  print

Uit onderzoek van de Reputatiefabriek blijkt dat zo'n 40% zich niet bewust is van het feit dat Google allerlei persoonsgegevens opslaat. 1660 willekeurige respondenten hebben via internet een vragenlijst ingevuld. Opvallend is dat, aan het eind van de enquête, ruim een derde van de respondenten aangeeft zich zorgen te maken om wat Google van hem/haar weet.

Sinds de invoering van de AVG zijn bedrijven verplicht om inzicht te geven in de data die zij opgeslagen hebben van specifieke gebruikers. En Google doet dat nu dus ook. Dit onderzoek laat zien hoe mensen reageren als ze daadwerkelijk eens de tijd nemen om die informatie in te zien. Zeker als zij zich realiseren dat bijvoorbeeld hun partner hun zoekgeschiedenis of locatie vaak eenvoudig kunnen inkijken, blijken velen ineens toch anders naar privacy te kijken.

Google kan dus via verschillende wegen toegang krijgen tot persoonlijke gegevens. 40% van de ondervraagden heeft geen idee dat Google deze gegevens opslaat en gebruikt. Daarnaast heeft ruim 40% van de respondenten altijd zijn/haar GPS aanstaan, wat toestemming geeft om jouw locaties door te sturen naar Google. Dat was bij meer dan een kwart van de respondenten onbekend, zij geven aan hier wel geschokt door te zijn.

Op de website van de Reputatiefabriek staat een uitgebreid artikel over dit onderzoek. Lees meer over het onderzoek en bekijk alle resultaten.
(advertentie)
Slagerij Ottens
(advertentie)
Reisbureau Hippo, Touringcarbedrijf Rasch
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Te koop Mitsubishi Lancer Stationwagen 1.6 Sport
€ 2.250,-

Te koop Heinkel Motor, zeer mooi
€ 2.750,-

Wieringer historie:
Aanleg werkhaven Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...