Kitesurfers maken zich hard voor de Hartstichting
Uitgegeven op 04-03-2019 om 10:27  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Windraam voor de derde editie van kitesurftocht Hoek tot Helder opent op 9 maart nogmaals, nadat die vorig jaar wegens onvoldoende weersomstandigheden niet door kon gaan.


Hugo de Koning (DGA YoungCapital) tijdens de tweede editie van Hoek tot Helder in 2017 - foto Jan Peter van Popta

Op een dag met voldoende wind tussen 9 maart en 23 juni zetten 300 kitesurfers uit heel Europa zich in voor de Hartstichting door van Hoek van Holland over 130 kilometer ruwe Noordzee naar Den Helder te kiten. Onder de kiters bevinden zich naast wereldkampioen kitesurfen Kevin Langeree ook andere bekende sportfanaten die zich voor de Hartstichting inzetten, onder wie Beau van Erven Dorens en Mark Tuitert.

"De 2018-editie was in iets meer dan twee uur uitverkocht", zegt organisator Martijn van Dijk. "Helaas kon het evenement vorig jaar niet doorgaan, omdat er binnen het windraam geen dag was met de de gewenste omstandigheden. We hebben namelijk van 7 uur 's ochtends tot 7 uur 's avonds minimaal windkracht 5 uit zuidwestelijke richting nodig"

Ondanks het lange wachten zijn de kiters ook dit jaar weer op volle sterkte en staan zij te trappelen om de titanenstrijd aan te gaan. Tijdens de tocht, langs de Nederlandse kust, doen de kiters de stranden van Scheveningen, IJmuiden, Camperduin en ten slotte Den Helder aan. "En dit allemaal voor de Hartstichting. Er is al 348.405 euro opgehaald. Het is waanzinnig dat we dat voor elkaar hebben kunnen krijgen!"

Het evenement belooft dit jaar groter te worden dan ooit tevoren. De handen zijn met YoungCapital (hoofdsponsor van deze 'tocht der tochten') ineengeslagen om de deelnemers een nog mooiere ervaring te bieden dan voorgaande jaren. Ook Mobiel.nl, DHG, Dockbite, Slingshot en Mystic wagen de sprong als sponsor van het evenement en het goede doel.

Over Hoek tot Helder
Hoek tot Helder wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd door Stichting Kite 4 Charity. Met het evenement wil de stichting bijdragen aan onderzoek van de Hartstichting. De Hartstichting werkt aan concrete oplossingen om ieders hart zo sterk mogelijk te houden, zodat iedereen uit het leven kan halen wat erin zit. Stap voor stap en op verschillende fronten tegelijk werken zij aan een hartgezonde samenleving. Dat doen zij samen met medewerkers, patiënten, vrijwilligers, donateurs, zorgprofessionals, wetenschappers en businesspartners. De ambitie is om hart- en vaatziekten zo vroeg mogelijk te kunnen herkennen, opsporen én zo goed mogelijk behandelen. Daartoe financieren zij wetenschappelijk onderzoek, geven ze voorlichting en werken zij aan vernieuwing in de zorg en hulpverlening. 'Het hart is de motor van het leven'.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Te koop Nissan Juke 1.6 Acenta
€ 9.450,-

Te koop BMW Z3 Roadstar 1.8
€ 4.250,-

Wieringer historie:
Hotel Kaan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...